Julia and 500 years of freedom på Teatret Svalegangen. Foto: Teatret Svalegangen.

Kom og få din verden vendt rundt af Julia Luisa Geraldo Machindano. Den 17.-19. august kan du opleve den internationale performance JULIA AND 500 YEARS OF FREEDOMTeatret Svalegangen i Aarhus.

”Danmark var som en forlystelsespark med små røde murstenshuse, pølser, karrysild og makrelsalat. Og sne!” Performeren Julia Geraldo Machindano har kun levet i 36 år, men hendes livsfortælling er flere hundrede år lang. Hun er født i Mozambique. Bosat i Danmark. JULIA AND 500 YEARS OF FREEDOM dykker hun ned i sin kulturarv og udforsker idéen om frihed.

Hvor langt er der fra Mozambique til Danmark?

I en collage af afgørende øjeblikke mødes makonde-ritualer, borgerkrig, racisme, køn, venskaber og frihed i en performance, der konfronterer og inddrager publikum. Julia bringer os ned til Mozambiques strande og hendes landsby, som ligger klods op ad de indhegnede fine huse, hvor ambassadefolk og hjælpeorganisationers medarbejdere bor.

Og vi får lov at opleve det overgangsritual, som 14-årige piger gennemgår for at træde ind i de voksnes rækker.

Om forestillingen

JULIA AND 500 YEARS OF FREEDOM er en fysisk performance om Østafrika, det nye liv i Danmark og om at genopfinde sig selv. Med sig på scenen har hun free-jazz tromme-slageren, Michala Østergaard-Nielsen, der netop er vendt hjem fra Sverige med den prestigefyldte pris Jazzkannan (Svensk Jazzs årlige pris). Tag med på en rejse fra Mozambiques strande til den danske andedam, når Julia tager ordet og svinger spotlyset tilbage på publikum.

Læs mere om forestillingen, der har premiere den 17. augustTeatret Svalegangen i Aarhus her