Husets Teater skyder sæsonen i gang med Henrik Ibsens familiedrama: LILLE EYOLF

FOTOGRAF: HENRIK OHSTEN RASMUSSEN

Den 19. september byder Husets Teater velkommen til en ny sæson, når forestillingen LILLE EYLOF løber over de bonede gulve. Spilleperioden løber fra den 19 september – 24. oktober.

Et dilemma der voksede frem i det moderne samfund

Den prisvindende instruktør Liv Helm, fastslår med denne forestilling, hvordan familien kan ses som et af de mest ekstreme forhold, et menneske kan befinde sig i.

Derfor er Henrik Ibsens værk, dilemmaet mellem menneskers personlige frihed og deres samfundsansvar – for hvordan navigerer vi mennekser mellem vores drifter og forpligtelser.

Ifølge Liv Helm er Ibsens skildring af familien Allmers både gribende og mesterlig, idet han aldrig er bleg for at afsløre de allermest betændte tabuer og erotiske konflikter.

Liv Helm bringer originalteksten til live ved at oversætte den til et sprog, der rammer publikum lige i maveskinnet – ligesom Ibsens tekster gjorde på hans egen tid.

At skabe genkendelighed med menneskelige ekstremer er nemlig visionen bag stykket.

Talenter og erfaring smelter sammen

På scenen ses en stærk duo bestående af Jens Albinus og Signe Egholm Olsen som ægteparret Allmers. Jens og Signe stod sidste gang overfor hinanden i et ligeså uløseligt forhold i 2003 på Kronborg Slot, da Signe debuterede som Ophelia i Shakespeares Hamlet, hvor Jens havde titelrollen.

I LILLE EYOLF får de følgeskab af talenterne Asta August og Mikkel Hilgart i rollerne som lillesøsteren Asta og Ingeniøren Bjarke.

Billetter til forestillinge kan købes her

Previous articleBellevue Teatret: Vigga Bro giver glemte kvinder stemme
Next articleVendsyssel Teater livestreamer direkte til patienter