Husets Teater skyder sæsonen igang med iscenesættelsen af Olga Ravns succesroman

Mit Arbejde på Husets Teater
Christine Sønderris og Marie-Lydie Melono Nokouda © Husets Teater

Efter et år med nedlukninger, aflysninger og restriktioner er Husets Teater nu klar med offentliggørelsen af deres allerførste forestilling i sæson 21/22. Forestillingen hedder MIT ARBEJDE, og er en iscenesættelse af den danske forfatter Olga Ravns prisvindende roman fra 2020 af samme navn. Den får premiere d. 18. september og markerer sæsonåbningen for det lille storbyteater.

Stykkets bærende spillere bliver Marie-Lydie Melono Nokouda (”Into the Dark”,  ”De Overlevende” og ”Haabet”) og Christine Sønderris (”Cutterhead”, ”Fucking Åmål”), mens det er teatrets nye teaterchef Liv Helm, der instruerer og sammen med Sanna Albjørk har forvandlet romankunst til scenekunst på teatret ved Kødbyen i København.

 

Det overvældende moderskab

Olga Ravns fortælling handler om forfatteren Anna, som rammes af et chok, efter hun har født sit første barn. Hun kan ikke sove, hun er bange for at barnet ikke knytter sig til hende, og hun nægter at lade sin partner hjælpe sig. Hun søger nu en plads i verden blandt amning, manglende søvn, tøjvask og shopping, og kæmper for at kunne tænke og skrive igen.

MIT ARBEJDE er en ærlig førstehåndsberetning om det overvældende møde med moderskabet. Om fødselsdepression, stress og den skam, smerte og selvopofrelse, der også kan følge med, når man bliver nogens mor, og hele verdenen synes vendt på hovedet. Olga Ravn modtog Politikens Litteraturpris 2020 for romanen, der siden har givet anledning til debat om de vanskelige vilkår på de danske fødeafdelinger.

 

Hjemmet som en splatter-arena

Liv Helm, der tidligere har instrueret på både Det Kongelige Teater, Aarhus Teater, Odense Teater og Østerbro Teater m.fl., fortsætter med denne forestilling sin dybdegående undersøgelse af hjemmets arena, som hun påbegyndte med iscenesættelsen af Henrik Ibsens LILLE EYOLF i sidste sæson på Husets Teater.

“Jeg arbejder med en genre, man kunne kalde ’domestic horror’. Altså noget ’uncanny’ ved hjemmet. Ligesom i LILLE EYOLF. Hjemmet og familien er så bekendt for os, men det kan blive uhyggeligt, hvis man twister det lidt. At føde et barn er jo nærmest som en splatter-film. Og ja, scenografen Freya og jeg har lyst til noget splatter,” fortæller Liv Helm.

Forestillingens scenografi og kostumedesign bliver skabt af Freya Sif Hestnes med hjælp fra Astrid Sønderskov Andersen, mens lyddesignet er lavet af Nanna-Karina Schleimann og lysdesignet af Christian Vest Berntsen.

 

Forestillingen kan opleves fra d. 18. september – 23. oktober 2021.

Læs mere om MIT ARBEJDE og køb billetter her.

Previous articleMusicalkoncerten JESUS CHRIST SUPERSTAR tilføjer ekstra show i Royal Arena
Next articleTeater Grob præsenterer ELUSIA: et sort humoristisk drama