Foto: Husets Teater

Kunstnerduoen Astrup & Bordorff fortolker den klassiske kultroman O’S HISTORIE. Selv beskriver de forestillingen som en teaterdokumentar, der fortæller om bogens bizarre og problematiske tilblivelse – en historie om magt, kærlighed og poetiseret kvindehad. Forestillingen spiller på Husets Teater fra den 30. april til 28. maj.

Hvad er historien?

I året 1954 udkommer bogen, som forfatteren har skrevet under pseudonymet Pauline Réage. Først i 1988 valgte forfatteren at stå frem med sit rigtige navn og anerkende, hun havde skrevet den. Det viste sig at være den meget anerkendte journalist, Anne Desclos. Hun havde vovet pelsen og skrevet en bog, der romantiserede vold mod kvinder. Hovedpersonen i fortællingen er modefotografen O. Hun lader sig bortføre til et slot i udkanten af Paris. På slottet driver en klan af velhavende mænd en blanding af et bordel og fængsel, hvor O skal lære at underkaste sig seksuelt.

Bogen tager udgangspunkt i den parisiske kulturelite i 1950’erne med et fokus på kærlighed og en surrealistisk kunstner ved navn Leonor Fini. Samtidig kredser bogen om et poetiseret kvindehad og Marquis de Sade, der er kendt for at skrive voldelige, pornografiske og filosofiske tekster.

Stærke kræfter bag forestillingen

Det er første gang, at Astrup & Bordorff laver en forestilling. Tidligere har de lavet meget billedkunstnerisk arbejde, hvor de har udstillet på Museet for Samtidskunst, Munchmuseet og ARKEN med deres tragikomiske og samfundsrevsende filmkarbareter. På scenen vil publikum opleve Özlem Saglanmak. Hun har tidligere medvirket i store danske filmproduktioner som Borgen, Bedrag III og flere danske teaterproduktioner. Hun får hjælp af Anders Mossling, der er kendt fra Klovn, Broen III og Sommerdahl. Derudover vil de nye skuespiltalenter Isa Marie Henningsen og Anton Hjejle også være at finde i troppen.

Du kan læse mere om forestillingen og bestille billetter her

Tidligere artikelHer er de nominerede til Årets Reumert 2022
Næste artikelHAIR: Højaktuel musical i ny og spektakulær udgave