Hvad sker der, når seks unge tager på rustur?

Rusturen, Contact, Edison, teater, forestilling, ungdom
FOTO: Rusturen ©Jón Bjarni Hjartarson

Fra den 16. til 24. april kan du opleve ungdomsforestillingen Rusturen, der fokuserer på unge og deres mange udtryksformer i forbindelse med alkohol, etnicitet, religion og politiske idealer. Forestillingen er skabt af den selvstændige fond C:NTACT, der bruger scenekunsten til at sætte fokus på aktuelle og menneskelige problemstillinger i det danske samfund.

Handlingen udspiller sig blandt en gruppe af seks unge, der er sammen på rustur. Som legene udvikler sig og alkoholen suser rundt i blodet, begynder konflikterne at presse sig på. Hvem bestemmer? Og hvor går grænsen i sidste ende?

Det er en forestilling om køn, magt og manipulation, hvor aktuelle problemstillinger i vores samfund bliver italesat fra de unges perspektiv. På scenen kan du opleve Nicklas Søderberg Lundstrøm, Julie Jeziorski, Wahid Sui Mahmoud, Molly Blixt Egelind, Lior Foighel og Amina Tornak.

Rusturen er en ny ungdomsdramatik skabt af hhv. skuespiller og dramatiker Zaki Youssef, der blandt andet har vundet er Reumert for sin medvirken i ‘Præmieperker’, og rapper og instruktør Babak Vakili, der er kendt for sin medvirken i dokumentarfilmen ‘Vakilisme’.

Forestillingen instrueres af Kamilla Bach Mortensen og Benjamin la Cour står for scenografi. Rusturen er produceret af C:NTACT i samarbejde med Betty Nansen Teatret, og forestillingen spiller på Edison. Du kan læse og finde billetter her.

Previous articleH. C. Andersens samlede eventyr gennemgås i én forestilling
Next articleTag del i Københavns første dansefestival