Margrethe, foto af Henrik Ohsten
foto af Henrik Ohsten

Jagten er gået ind på at finde den pige, der skal spille den unge Dronning Margrethe i Mikkel Rønnow Musicals stortanlagte musical MARGRETHE, der får premiere den 23. juni 2023 Det Kongelige Teater og derefter opføres i ODEON, Odense og Musikhuset Aarhus. Produktionen søger i alle tre byer en 11-14-årig vellignende pige, der er god til at huske replikker, tør synge med et stort orkester og stå foran et kæmpe publikum. Rollen som H.M. Dronning Margrethe II spilles af hele fire skuespillere i forskellige aldre, og nu sættes jagten altså ind på at finde den yngste Margrethe i henholdsvis København, Odense og Aarhus.

Se opslaget her: https://margrethemusical.dk
Hele castet vil blive præsenteret på et pressemøde i løbet af efteråret.

Fortællingen

Fra barndommen med en far, hun forgudede. Da hun som trettenårig får at vide, at hun skal arve tronen. Mødet med Henri og de lykkelige stunder med børn og rejser. Sorgen over faderens død og den efterfølgende tiltrædelse som regent. Nytårstalerne, pressen, anmelderne og den livslange kærlighedsaffære med teatret. Den hårde behandling af prinsgemalen og afskeden med dem man elsker. Erkendelsen af at dybe passioner, som arkæologi og kunst, kan dyrkes, men aldrig helt udleves eller anerkendes på lige fod med andre. Dette er historien om et menneske og en dronning, hvor pligten altid vil komme i første række.

Stærke musicalkræfter bag MARGRETHE

Forestillingen bliver en imponerende opsætning med 24 skuespillere og sangere på scenen, 18 musikere i orkestergraven, overdådige kostumer og en eventyrlig, spektakulær scenografi. Musicalen instrueres af Mads M. Nielsen, som de senere år har slået sit navn fast som en af landets mest markante musicalinstruktører, med blandt andet The Last 5 Years og Tell Me on a Sunday på Det Ny Teater, Elf the musical i Tivoli og to store musicalsucceser af forfattertrioen Høg-Aagaard-Svanekier: Vildheks på Østre Gasværk Teater og Bellevue Teatret samt Ken Follett’s Den Evige Ild på Bellevue Teatret.

MARGRETHE er skrevet og komponeret af de succesfulde danske musicalmakkere – troen Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier, der sammen tidligere har skabt musicalsucceserne Von Scholten på Folketeatret, hele fire musicals på Østre Gasværk Teater: Skammerens Datter 2, og Vildheks, alle efter Lene Kaaberbøls romaner og Jordens Søjler efter Ken Folletts bestseller. Senest Den Evige Ild af Ken Follett, som spillede to sæsoner på Bellevue Teatret.

Musicalen produceres af Mikkel Rønnow i sambarbejde med H.C. Andersen Festivals og TOCA Records. Mikkel Rønnow har de senere år, blandt andet skabt succesopsætninger af Chess og Atlantis samt David Bowie-musicalen Lazarus i samarbejde med Aarhus Teater og Det Kongelige Teater.

Tidligere artikelKatja Kabanova: Forbudt kærlighed, drømmen om frihed og konsekvenserne af livets svære valg.
Næste artikelHjælp instruktør Christian Lollike med at skrive nyt teaterstykke om folkeskolen