Hvid Støj siger BØH til angsten i SPIL DØD vol. 7-12

SPIL DØD vol. 7-12 © Hvid Støj Sceneproduktion

Hvid Støj Sceneproduktion præsenterer forestillingen SPIL DØD vol. 7-12 på BoraBora. En forestilling der giver værktøjer til, hvordan børn og unge kan håndtere deres følelser, når angsten tager overhånd.

Det, der kan føre til angst hos ét menneske, kan blot være en midlertidig stressfaktor hos en anden. Men hvad er angst, og hvad gør det ved menneskets krop og sind? Det er ikke klart, hvorfor at angsten tager overhånd hos nogle børn og unge, og udvikler sig til angstlidelser. Angsten kan komme ud af det blå og er ikke altid logisk. En hyttetur med klassen kan være en hyggelig tid, men for et barn med separationsangst er det et mareridtsscenarie.

At sige BØH til angsten

Forestillingen er den anden i rækken om børn, unge og angst. SPIL DØD Vol 7-12 opføres for børn helt ned til 7 års alderen, hvor den tidligere forestilling SPIL DØD 13+ er tilegnet teenagere. Hvid Støj mener nemlig, at det er meget forskelligt hvordan en 16-årig og en 7-årig reagerer på angst.

Angst er en almindelig og naturlig følelse. Men nogle børn mærker angsten næsten hele tiden, selvom der ikke er noget at være bange eller bekymret for. Mange børn er ensomme i deres angst og føler, at de er de eneste i hele verdenen der har det på denne måde. Ifølge psykiatrien vil angst ofte vokse sig større, hvis man forsøger at undgå og gemme den. Og det er netop derfor, at Hvid Støj Sceneproduktion har arbejdet de sidste 5 år på at aftabuisere emnet:

Vi kender alle sammen til at have angst i mere eller mindre grad, udtaler Charlotte Ladefoged og uddyber: Denne forestilling skal være med til at bryde tabuet, så vi kan tale om angsten, og så flere begynder at forstå og andre bliver forstået. Vi skal simpelthen lære at turde sige ’BØH’ til angsten.

SPIL DØD vol 7-12 har urpremiere d. 28. marts på BoraBora, og spiller også d. 30. marts. Mere information samt billetkøb findes her.

Derudover er der syv lukkede skole-forestillinger fra d. 26. marts, der ikke kan købes billetter til, men skal reserveres. Læs mere på her for yderligere information om disse.

Se video fra forestillingen her.

Previous articleBodil Jørgensen gæster KulturHave på dk4
Next articleThe Phantom of the Opera runder 750.000 solgte billetter