‘Hvid uskyld’ tester danskernes selvforståelse af kolonitiden

Hvid uskyld, Teater Får302
FOTO: Hvid uskyld ©Søren Meisner

Teater FÅR302 og kunstkollektivet FAMILIEN præsenterer HVID USKYLD, en forestilling om danskernes historiske selvforståelse delt op i seks individuelle akter.

Sidste år kunne man fejre 100-årsdagen for salget af De Vestindiske Øer, og nu stiller man spørgsmålstegn ved, om Danmarks fortid som kolonimagt er forældet. Er det et overstået kapitel, som vi kan arkivere pænt i historiebøgerne, eller har det stadig historisk relevans?

I et rum fyldt med sukker og bevæbnet med krinoliner, dykkerudstyr og solcreme forsøger tre personer at gøre status efter jubilæumsåret. Forestillingens seks akter varierer hver især i form og genre og på forskellig vis diskuterer vores individuelle såvel som nationale forhold til kolonitiden.

Forestillingen instrueres af Lene Skytt Pustelnik, som også er medstifter af kunstkollektivet FAMILIEN, og på scenen ses skuespillerne Birgitte Prins, Mikkel Trier Rygaard og Charlotte Elizabeth Munksgaard. HVID USKYLD spiller fra den 12. april til 12. maj, og du kan læse mere og købe billetter her.

Previous articleNyt syng-med-teater forvandler Tobias Trier til crooner
Next articleOplev Jane Austens ‘Pride and Prejudice’ på Krudttønden