Iceage-frontmand skriver musik til Romeo & Julie på Aarhus Teater

Romeo & Julie - Aarhus Teater. Fotograf Per Arnesen
Romeo & Julie - Aarhus Teater. Fotograf Per Arnesen

Elias Bender Rønnenfelt, forsanger i rock-bandet Iceage, kaster sig for første gang ud i at komponere musik til teatret og skrive sangtekster på dansk. Det gør han i forbindelse med Aarhus Teaters store opsætning af Romeo & Julie, der får premiere på Aarhus Teater 3. februar 2022.

Musikalsk trekløver

Elias Bender Rønnenfelt repræsenterer den rå og ufortyndede rock, hvor musikken er dødelig alvor. Hans band Iceage har i efterhånden 10 år spillet koncerter i hele verden med udgangspunkt i deres fem anmelderroste albums. Bandets intensitet tiltrak Marie Koldkjær Højlund (Kh Marie og huskomponist på Aarhus Teater). Hun komponerer musik til Romeo & Julie på Aarhus Teater som nu er i samarbejde med Elias Bender Rønnenfelt og det musikalske multitalent Nis Bysted.

Elias Rønnenfelt - Fotograf Jenna Putnam
Elias Rønnenfelt – Fotograf Jenna Putnam

Marie Koldkjær Højlund fortæller, at hun i Rønnenfelt ser en slags virkelighedens Romeo-figur:

”Hvis jeg skulle pege på en musiker i Danmark, som var en form for Romeo-figur i sin inkarnation, så ville det være Elias Rønnenfelt fra Iceage: Han er inkarnationen af ungdommelig vildskab og vanvittig udtryksfuld. Det spændende er, at hans måde at synge på er meget lidt teateragtig, men hans vildskab og råhed vil jeg gerne putte ind i forestillingen.”

Hun fortsætter:

“Jeg kan virkelig godt lide at arbejde med forlæg, som i forvejen er kendt og elsket af mange, som Romeo & Julie er det. Fordi man så på en måde har et forspring til at kunne gøre noget nyt og spændende med materialet, ligesom i “Lyden af de skuldre vi står på”, hvor jeg arbejdede med at lave nye versioner af gamle danske sange. På den anden side kan det også være udfordrende, netop fordi mange allerede har bestemte forventninger, og derfor spurgte jeg Elias og Nis om de ville hjælpe mig, fordi de begge er eminente til at skubbe grænserne og stadig tale direkte til hjertet.”

Marie Koldkjær Højlund har netop afsluttet sin Danmarksturné med sit band Kh Marie i anledning af hendes kommende plade og på ryggen af hendes intet er nok-plade, som hun også fremførte til en sansekoncert på Aarhus Teaters Store Scene i efteråret 2020.

Marie Koldkjær Højlund - Fotograf Anders Witt
Marie Koldkjær Højlund – Fotograf Anders Witt

Den musikalske altmuligmand Nis Bysted er også med i skabelsen af musikken til Romeo & Julie; han er producer, manager, komponist og står bag pladeselskabet Escho, hvor både Iceage og Kh Marie hører til. I Aarhus Teaters Romeo & Julie-opsætning optræder Marie Koldkjær Højlund live på scenen.

Nis Bysted - Fotograf Martha Hviid
Nis Bysted – Fotograf Martha Hviid

Kærlighedshistorie for pulserende udblæsning

Romeo og Julie bliver en eksplosiv rejse ud over kærlighedens og hjertets svimlende afgrund. I hovedrollerne som Romeo og Julie medvirker Aarhus Teaters to nye stjernefrø Mette Klakstein, der i 2020 fik Reumerts Talentpris og Viktor Pascoe Medom, der spiller Romeo. Et originalt norsk makkerpar tilføjer dramaet og de sceniske billeder nye dimensioner; den internationalt fremadstormende instruktør Maren Bjørseth og scenograf Olav Myrtvedt, der tidligere har høstet en Reumert for bedste scenografi i Shakespeares Helligtrekongersaften på Aalborg Teater.

Udover Marie Koldkjær Højlund er der på scenen også dansere fra Holstebro Dansekompagni, Aarhus Teaters Kor og ikke mindst et fornemt hold af Aarhus Teaters skuespillere.

Romeo og Julie får premiere på Aarhus Teater den 3. februar i 2022. Du kan læse mere om forestillingen her.

Previous articleDracula genopstår i Aarhus
Next articleNyt comedyshow med Specialklassen kommer på turné i 2022