ILT Festival holder fast trods uvist forår

Foto: Oriol Clavera

På trods af restriktioner og et uvist forår holder den århusianske scenekunstfestival ILT Festival fast i optimismen og fortsætter planlægningen af den syvende ILT Festival, der afholdes fra den 27. til 30. maj 2021. Det er Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38 der sammen står bare ILT Festival.

Et behov for scenekunst

Festivalledelsen er overbeviste om, at behovet for scenekunst er stærkt:

”Efter første nedlukning var det virkelig tydeligt, at publikum strømmede i teatret. At der var et eksplicit behov for at se sit liv blive reflekteret via scenekunsten. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at folk vil være endnu mere begejstrede, når de får lov til at komme ud efter pandemien”, siger Per Smedegaard, direktør for Teater Svalegangen.

Usædvanligt og vidunderligt

Bodil Alling, der er teaterleder af Teatret Gruppe 38, fortæller, hvorfor festivalen kæmper videre for at give publikum en fantastisk oplevelse med scenekunst til maj:

”Vi har et brændende ønske om at kunne åbne dørene for noget fuldstændig vidunderligt internationalt scenekunst. Det er vores virke, vores passion. Og til denne festival har vi tegnet kontrakter med en række meget stærke kompagnier”.

Coronaen bestemmer

Arrangørerne af ILT Festival 2021 prioriterer selvfølgelig gæsternes sikkerhed højt og følger regeringens restriktioner.

”Det er coronaen alene, der bestemmer over vores muligheder. Naturligvis skal det være sikkert at afholde den her festival, det siger sig selv. Men jeg vil blive ved med at glæde mig, indtil det modsatte er bevist”, siger Bodil Alling.

Billetsalget, der skulle være startet 25. februar, er udskudt til de sidste detaljer er på plads.

Læs mere om ILT Festival 2021 her

Festivalen finder sted for syvende gang d. 27. – 30. maj 2021 og præsenterer alt fra fysisk teater til installationer, dans, dukketeater,  musik- og teaterkoncerter og storslåede udendørs gadeforestillinger.
Previous articleSTORMEN bliver en del af HamletScenens Shakespeare Festival
Next articleHjort kommer på programmet hos Sort/Hvid