Inge Sofie Skovbo forlader Aarhus Teaters ensemble

Inge Sofie Skovbo
FOTO: Inge Sofie Skovbo som Bea i Gregersen Sagaen ©Aarhus Teater

Ved udgangen af denne sæson har skuespiller Inge Sofie Skovbo besluttet at træde ud af Aarhus Teaters ensemble, som hun har været en del af siden 2004.

Inge Sofie er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1978 og var ansat på Odense Teater til 1982, inden turen gik til København, hvor hun har været på flere teatre som Det Danske Teater, Nørrebro Teater samt Det Kongelige Teater.

Hun var medstifter af Grønnegårds Teatret i 1982 og var frem til 1992 en del af ensemblet. Gennem 14 år har Inge Sofie været fast tilknyttet Aarhus Teater, og ved sin afsked fortæller hun:

”Det har været en stor og vanskelig beslutning for mig at forlade Aarhus Teater, som har fyldt mit skuespillerliv siden 2004. Jeg stopper ikke som skuespiller, men jeg har blevet 65 år og har nået en alder, hvor det er vigtigt for mig at være tæt på min familie og mine venner i København”.

Inge Sofie blev i foråret 2015 tildelt hædersprisen ‘Olaf Poulsens Mindelegat’ for sit vidtfavnende skuespiltalent. Hun medvirker for – foreløbigt – sidste gang på Aarhus Teater i Christian Lollikes ’Hospitalet’ den 10. marts.

Previous articleOdense Teater præsenterer stor musicalopsætning om berømt kongedatter
Next article#MeToo og Time’s Up påvirker klassisk Broadway-musical