Innovativ belgisk koreograf opfører to danseforestillinger i Berlin

Anne Teresa De Keersmaeker, dance
FOTO: Anne Teresa De Keersmaeker ©Anne van Aerschot

Den belgiske koreograf Anne Teresa De Keermaeker er blandt en af mest indflydelsesrige innovatører inden for den europæiske dansekunst, og hun betragtes som en mester inden for den abstrakte form. I april opfører hun to af sine forestillinger Vortex Temporum (Engelsk: Swirl of times) og Work/Travail/Arbeid på Volksbühne Berlin.

I Vortex Temporum optræder syv dansere og seks musikere sammen, hvor formålet er at udforske tiden som størrelse. I den anden forestilling, Work/Travail/Arbeid, forsøger De Keermaeker at omdanne scenen til et udstillingsrum, hvor der undersøges, hvorvidt koreografi kan iscenesættes som en udstilling. Her bliver publikum til udstillingsbesøgende, og danserne bliver til skulpturer.

De Keermaeker er en de få koreografer, der konstant skaber nyt samarbejde med nutidige komponister og musikere og udforsker nyt musik. Med hendes to værker har hun beskæftiget sig med to emsembler: Dansekompagniet Rosas, som hun har grundlagt, og Ictus Ensemble, som specialiserer sig i nyt musik. De to forestillinger spiller henholdsvis fra den 20.-22. april og 26.-27. april, og du kan købe billetter her og her.

Previous articleForestilling tager udgangspunkt i Hitlers højre hånd
Next articleAsger Bonfils er gået bort