Alvin Ailey American Dance Theater © Paul Kolnik

Mere end 25 millioner publikummer fordelt over 71 lande har oplevet verdens første afroamerikanske dansekompagni, Alvin Ailey American Dance Theater. Til sensommeren får danskerne også mulighed for at opleve kompagniet, når det besøger Tivolis Koncertsal fra den 28. august til den 1. september 2019.

Det er 17. gang Alvin Ailey American Dance Theater gæster Tivolis Koncertsal siden den første optræden i 1981. Dansekompagniet er kendt for at mikse dansens forskellige stilarter og skabe dansetraditioner og forestillinger, der i dag betegnes som ny-klassikere. Alvin Ailey-repertoiret spænder fra streetdance, afrikansk inspireret dans til den klassiske ballets elegante linjer og spring. 

Publikum kan se frem til at opleve seks danseforestillinger med titlerne LazarusENNew Moultrie, Members Don´t Get WearyThe Call og Juba. Fælles for dem alle er, at de aldrig før har været fremført i Danmark. Hver dags program er sammensat af et differentieret repertoire, hvor de udover de nye koreografier kan opleve den legendariske Revelations, som blev skabt i 1960 af Alvin Ailey og satte kompagniet på verdenskortet. 

Alvin Ailey American Dance Theater kan opleves i Tivolis Koncertsal fra den 28. august til 1. september. Billetter til showet kan købes fra den 8. februar her.

Tidligere artikel5 SOLDIERS bringer dansende soldater til Danmark
Næste artikelOplev To halvgamle mænd på Odsherred Teater