Irina Kolesnikova trækker i fjerdragten på Det Ny Teater

Svanesøen © St. Petersburg Ballet Theatre

Den russiske verdensstjerne og prima ballerina Irina Kolesnikova står i spidsen for det prestigefyldte balletkompagni St. Petersburg Ballet Theatre i en storslået opsætning af SVANESØEN. Forestillingen tager på turné i Skandinavien i maj 2019, og kommer til København d. 22.-25. maj, hvor den opføres på Det Ny Teater.

De fleste kender balletklassikeren i fire akter med musik af Pjotr I. Tjajkovskij; opført første gang i 1877 i Moskva med koreografi af Julius Reisinger. Det var dog opsætningen i 1895 i Skt. Petersborg med koreografi af Marius Petipa og Lev Ivanov, der er inspirationen for fremtidige opførelser.

SVANESØEN handler om den unge Prins Siegfried, som bliver håbløst forelsket i den unge Odette, som er en ung kvinde, der senere bliver omdannet til en hvid svane af den onde troldmand Rothbath. Prins Siegfried gør herefter alt hvad han kan, for at få den smukke Odette tilbage, og bevise at kærligheden overvinder alt. Forestillingen kredser om kampen mellem kærlighed og ondskab, og denne kamp er skildret i dobbeltrollen som Odette/Odile – den hvide og sorte svane.

En russisk Prima Ballerina

Irina Kolesnikova er én af balletverdens superstjerner. Hun er født og opvokset i Skt. Petersborg og uddannet fra Vaganova Ballet Academy, som anses for at være en af verdens førende ballet akademier. Hun blev færdiguddannet som 18-årig og allerede tre år efter udnævnt som primaballerina for St. Petersburg Ballet Theatre. Irinas repertoire inden for klassisk og romantisk ballet spænder over store roller som Clara i Nøddeknækkeren, Prinsesse Aurora i Tornerose og titelrollen i Giselle. Men det er som Odette/Odile i SVANESØEN, at Irina Kolesnikova har høstet sine største triumfer.

Med St. Petersburg Ballet Theatre har Irina Kolesnikova turneret i utallige lande, men aldrig i Danmark. Publikum kan derfor opleve verdensstjernens debut på Det Ny Teater.

SVANESØEN opføres på Det Ny Teater d. 22-25. maj. Mere information og billetkøb findes her.

Previous articleOplev H.C. Andersens Nattergalen i papir
Next articleMussolini huserer på Teater FÅR302