Islandsk drama SKYGGE BALDUR gæstespiller på Teater Katapult

Foto: Papirteatret Meklenborg

Et skræmmende sagnvæsen og en frugtsommelig, skibbruden kvinde spiller centrale roller, når Papirteatret Meklenborgs forestilling SKYGGE BALDUR gæstespiller fra den 29. marts til den 2. april på Teater Katapult. Forestillingen bygger på den islandske forfatter Sjóns roman ‘Skygge-Baldur’, der vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2005.

Sagnvæsnet

Natten til 17. april, 1868, skyller et skibsvrag ind på Reykjanæs på Island. Det er uvist hvor længe det enorme og mystiske skib har drevet om på havet. Eneste overlevende ombord er en ung frugtsommelig kvinde – slemt medtaget og indespærret i et bur. I løbet af forestillingen blotlægges den barske sandhed om den svangre pige fra det mystiske skib. Med den islandske natur som kulisse, udspilles et skæbnesvangert drama om begær, kærlighed og ømhed i en kamp på liv og død, normalitet og vanvid.

I en note i romanforlægget beskriver Sjón “skyggebaldur” som et vildt bæst i islandske sagn. Det anses for at være afkom af en kat og hunræv; en blakket skyggefuld person. Det mærkværdige og skræmmende væsen kendes også fra det virkelige islandske folkesagn ‘Skoffin, Skuggabaldur og urdarköttur’, netop som et uhyre sammensat af en kat og en hunræv.

Billetter købes her.

Previous articleAalborg Operafestival vender tilbage under temaet Gal eller Genial?
Next articleDet Kongelige Teater drager på deres største sommerturné nogensinde