Jean de france
Foto: Per Morten Abrahamsen

Det lokale overfor det globale, det hjemlige overfor det fremmede og den særligt danske blanding af underlegenhed og national stolthed – disse er temaerne i Grønnegårds Teatrets opsætning af Holbergs JEAN DE FRANCE med premiere den 30.juni 2021

Sommeren 2021 byder på klassisk løssluppen komedie, når Grønnegårds Teatret opfører Holbergs humoristiske og tidløse JEAN DE FRANCE (1722), der på satirisk og eviggyldig vis udstiller, hvad der sker, når nye idéer møder fastgroede traditioner.

JEAN DE FRANCE er historien om Hans Frandsen, som efter 15 uger i Paris vender hjem til København, euforisk og storskrydende og med meget franske manerer: ”Je m’appelle Jean de France”, lyder det fra den hjemvendte søn, som med store armbevægelser skaber røre i den københavnske andedam. Alle omkring Jean prøver at skabe orden i det kaos, som hans anmassende livsappetit og ukuelige selvoptagethed igangsætter. Og måske er de ligefrem skræmte over den livsgnist, Jean kommer hjem med.

“Han kommer jo også hjem med en stolthed og en glæde. Han er blevet inspireret og han har livsmod og mod på at prøve noget af… Jeg tror, den livsappetit virker provokerende. Hvad skal man da stille op med al den appetit,” lyder det fra forestillingens instruktør, Charlotte Munksø, der ser ind bag Holbergs persontegning for at lede efter en mere nuanceret sandhed. Ligger den i det, vi kender og forstår? Eller i det, der provokerer og udfordrer?

I titelrollen som Jean de France ses det unge talent Nicolai Jørgensen, som blot 3 år efter sin scenedebut har spillet adskillige hovedroller, modtaget priser, og ikke mindst har begejstret publikum og med sit unikke komiske talent.

Læs mere og køb billetter her

Tidligere artikelTeatertur – ny portal til skoler og institutioner
Næste artikelPerformancekunst og gadeteater kommer endnu en gang til Vordingborg med WAVES Festival