Jeppe Sand er ny teaterdirektør på Teater Momentum

Foto: Teater Momentum

En ægte odenseaner med stort kendskab til byen, scenekunstbranchen og Teater Momentum. Det er lige netop hvad Jeppe Sand er, der for nylig præsenterede dogmeforestillingen 300 i forbindelse med Dansk Teaters 300 års-jubilæum.

Og det er også med stolthed at bestyrelsen har ansat Jeppe Sand som direktør, i hvert fald ifølge Momentums bestyrelsesleder, Søren Friis Møller:

Med solid kunstnerisk indsigt, stærke ledelsesfaglige kompetencer, og ikke mindst en udpræget nysgerrig og entreprenøriel tilgang til det scenekunstneriske felt, har Jeppe præcis den profil, vi drømte om, fortæller han.

Jeppe Sand tiltræder stillingen med en ambition om at skærpe indhold og forstærke teatrets særlige profil, centreret omkring Momentum-modellen:

Det er med stor begejstring og ydmyghed, at jeg har fået muligheden for at blive en del af det vigtige arbejde med scenekunsten på Teater Momentum. Jeg glæder mig til at træde ind i en igangværende og spændende proces om at skærpe teatrets indhold og Momentum-DNA’et samt forsat styrke den kunstneriske kvalitet og vildskab. Et fantastisk teater med de dygtigste mennesker i min hjemby, Odense, fortæller teaterdirektøren.

Lige så uforudsigeligt og vibrerende som altid

Teater Momentum har årlig erfaring med at udskifte den kunstneriske ledelse, men det er første gang i 13 år, at der bliver ansat ny direktør for teatret. Det betyder dog ikke at publikum skal frygte for udviklingen på teatret, hvor ambitionerne på scenekunstens og publikums vegne er intakte.

Sammen med det stærke Momentumhold og vores kunstneriske ledere, kan Jeppe videreudvikle Momentummodellen og vores plads i det odenseanske og nationale scenekunstlandskab. Vores elskede trofaste og krævende publikum kan godt begynde at glæde sig – deres åndelige fitnesscenter bliver lige så vibrerende, ambitiøst og uforudsigeligt som vi altid har været, påpeger Søren Friis Møller.

Et godt og vedvarende samarbejde

Teater Momentum og Momentum Musik fortsætter det gode samarbejde med Ryslinge Højskole, hvorfor de institutioner endnu vil udveksle forestillinger og koncerter. I forbindelse med ansættelsen sender Jeppe Sand også en hilsen til højskolen, som han i fremtiden skal samarbejde med:

Samtidig er det med masser af afsavn, at jeg stopper som Leder af Ryslinge Højskole, som jeg var med til at genrejse og starte som teaterhøjskole. Den skole vil altid have en speciel plads i mit hjerte og og ligeså de mange mennesker som jeg har lært at kende på rejsen: kollegaer, elever og lokalområdet. Jeg glæder mig til at følge skolens forsatte succes. Og vi ses jo i Den Røde Bar på Momentum, hilser Jeppe Sand

På Ryslinge Høj- og Efterskole er forstander Helge Andersen Lund stolt over at kunne uddanne en teaterdirektør, hvorfor han sender Jeppe Sand afsted med fuld opbakning:

Teatret får et dedikeret menneske, som vil lede med stor menneskelig indføling og kreativitet. Det er sådan vi kender Jeppe her på Ryslinge Høj- og Efterskole, hvor han har stået i spidsen for en nyskabelse af Ryslinge Højskole, som har bragt Teaterhøjskolen Ryslinge frem som en markant og seriøs højskole for unge mennesker, som ønsker sig et højskoleophold med fokus på skuespil og scenekunst. Jeppe vil blive stærk savnet blandt elever og kolleger.  Vi er alle taknemmelige for indsatsen og glæder os over, at ledelse af en højskole, kan fremkalde en Teaterdirektør, fortæller Helge Andersen Lund, Forstander Ryslinge Høj- og Efterskole.

Find mere om Teater Momentum og forestillingerne lige her

Previous articleNisserne fra Gammelby vender tilbage
Next articleDet Frie Felts Festival på Husets Teater vender tilbage