Jesper Lohmann om TILLØKKE OTTO: Det skal swinge

Fra den 19. februar kan publikum opleve et musikalsk portræt af Danmarks første rock’n’roll- og popidol Otto Brandenburg, når Folketeatret inviterer til TILLØKKE OTTO.

TILLØKKE OTTO er en musikalsk hyldest til baggårdspumaen Otto Brandenburg gennem et portræt af en af Danmarks største entertainere. Her kan publikum glæde sig til at dykke ned i musikken og i sangene og til at gå på jagt i rollerne, som han gav liv.

Otto Brandenburg spilles af Jesper Lohmann, der ligeledes har stået bag manuskript. Skuespilleren og sangeren siger om baggårdspumaen selv: ”Det skal swinge, ellers kan det være lige meget”.

I et stort interview med Teaternyheder på dk4 fortæller Jesper Lohmann, hvordan han har grebet forestillingen an.

“Det er et musikalsk portræt, hvor vi har samlet mange af Ottos sange fra den tidligere rock’roll til Halfdan Rasmussen. Han var jo sådan set hele spektret rundt og mestrede alle genrer”

“Otto Brandenburg var en sjov blanding af gentleman og rod. Og han voksede ikke op på Nørrebro for ingenting. Men som han sagde: “Det skal swinge – ellers kan det være lige meget” – og når man går og øver, kan jeg godt mærke, at han hvilede meget i sin musik”, siger Lohmann.

Instruktøren kendte Otto

Jesper Lohmann har har selv skrevet og udviklet forestillingen med musikalsk hjælp fra kapelmester Mathias Grobe Madsen. Han har fået kyndig vejledning af instruktør Susanne Breuning. Hun kendte Otto Brandenburg og har derfor et fantastisk udgangspunkt for at iscenesætte forestillingen om musikeren, der døde 72 år gammel i 2007.

Forestillingen egner sig ifølge Jesper Lohman specielt til det publikum, der kendte Otto Brandenburg. Hvilket vil sige, at det har bred appeal, for Brandenburg var kendt over hele landet.

“Selv når jeg taler med yngre folk kender de jo Otto. Det er en forestilling, der består af skøn musik og gode sange, og så er jeg i rollen som Otto undervejs med til at fortælle om, hvordan livet udviklede sig for ham”, siger Jesper Lohmann, der selvfølgelig har en af Ottos allerstørste sangperler med, når forestillingen får premiere, nemlig To lys på et bord.

Hvordan Lohmann får det til at swinge, kan høres til premieren, ligesom han giver en lille smagsprøve på det i videoen fra Teaternyheder på dk4.

Forestillingen TILLØKKE OTTO kan ses på Folketeatret fra 19. februar til 15. marts.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleTeater Nordkraft stiller spørgsmålstegn ved ligegyldigheden
Next articleInstruktøren bag Midt om Natten musical: “Flere Kim Larsen hits i ny version”