Juleforestilling
Cirkus Jul, Foto: Saxo, Aarhus Teater og Muskelsvindfonden

Muskelsvindfonden præsenterer nu en juleforestilling sammen med Saxo og Aarhus Teater Cirkus Jul. Juleforestillingen skal bidrage til at sætte læsning på dagsordenen og får premiere den 18. november i år. Billetsalget startede i går.

En forestilling i særklasse

Det er lykkedes Muskelsvindfonden at få Saxo, Danmarks største online-boghandel, og Aarhus Teater, landets største landsdelsscene, med ombord til at skabe en juleforestilling for hele familien – Cirkus Jul.

Muskelsvindfonden er hovedarrangøren bag Cirkus Jul, og står blandt andet bag de faste sommertraditioner Grøn Koncert og Cirkus Summarum, sidstnævnte skabt i samarbejde med DR. Med de stærke samarbejdspartnere ombord, er Muskelsvindfonden klædt på til at levere en forestilling i særklasse.

”Med erfaringerne fra Cirkus Summarum ved vi alt om, hvor fantastisk et scenerum en cirkusmanege udgør. Som alle andre har vi i Muskelsvindfonden et nært og varmt forhold til børnelitteraturens mange vidunderlige figurer, og vi er stolte over, at vi sammen med Saxo og Aarhus Teater får mulighed for både at skabe en magisk forestilling og samtidig styrke børnenes lyst til at forsvinde ind i de litterære universer,” udtaler Direktør i indsamlingsafdelingen hos Muskelsvindfonden, Theis Petersen, der ser frem til at kunne præsentere det magiske juleshow til november.

Ambitionen er at skabe Danmarks smukkeste og hyggeligste julecirkusplads, der skal dufte af gløgg, æbleskiver, juletræer og savsmuld, krydret med smukt oplyste telte – og selvfølgelig have højtlæsning og børnebøger tilgængelige i hvert hjørne.

Et langt læseliv begynder med læseglæde

Udover at give publikum en fortryllende oplevelse i og udenfor cirkusteltet er missionen bag Cirkus Jul også at inspirere og minde fremtidens læsere og forældre om, at litteratur og læsning spiller en afgørende rolle i et barns opvækst og dermed dets videre færd i verden. En mission som regeringen også har fokus på og netop nu har gjort nemmere ved at realisere i en ny ordning, hvor børn og unge skal have lettere adgang til litteratur i deres hverdag.

Natasha Brandt, Direktør for Saxo glæder sig over samarbejdet og muligheden for at sætte fokus på børns læsning gennem Cirkus Jul, hvor Saxo særligt bidrager med viden om bogmarkedet og børnelitteratur.

”Som Cirkus Jul-partner vil Saxo være med til at inspirere til gode læseoplevelser for store og små. Børnelitteraturen er propfyldt med magi og fantastiske fortællinger, som alle børn fortjener at opleve. Et langt læseliv begynder med læseglæde, og det skal vi sammen være med til at fremtrylle til Cirkus Jul.”

Teaterdirektør ved Aarhus Teater, Trine Holm Thomsen er også begejstret over samarbejdet og den kunstneriske udvikling af forestillingen.

”Når tre forskellige institutioner med national rækkevidde og speciale inden for cirkusbøger og teater får mulighed for at forene kræfterne, bliver jeg interesseret. Når kræfterne bruges på at skabe en cirkusforestilling for de mindste med potentiale for dramatisk kvalitet og julemagi, bliver jeg varm om hjertet. Og når så forestillingen og hele oplevelsesuniverset omkring den har fokus på at styrke børns kulturelle dannelse, som er en kerne i Aarhus Teaters ’livssyn’, er jeg ikke i tvivl om dette nye samarbejdes muligheder. Jeg glæder mig – som et lille barn – til Cirkus Jul og samarbejdet med Muskelsvindfonden og Saxo.”

Reumertbelønnede kræfter bag forestillingen

Til at iscenesætte det fantastiske hold af levende børnebogsfigurer og artister har Cirkus Jul allieret sig med instruktøren Martin Lyngbo, som gennem en lang årrække som teaterdirektør for Mungo Park i Allerød og senere også i Mungo Park Kolding fornyede teatrets udtryk med en række produktioner og tiltag, der udfordrede forestillingen om, hvad et moderne teater kan. Martin har instrueret forestillinger på nogle af landets største teaterscener. Martin har skrevet Cirkus Jul sammen med det anerkendte multitalent Tomas Lagermand Lundme, der foruden at være dramatiker også kan kalde sig forfatter, billedkunstner, skribent og debattør.

Foruden de dygtige skuespillere i manegen, vil cirkusteltet fyldes med dans og sang. Det akkompagneres af det fremragende juleorkester, som føres an af den Reumerthædrede kapelmester Jeanett Albeck.

Holdet af skuespillere offentliggøres efter sommerferien.

Billetsalget startede i går den 4. maj, og Cirkus Jul kan opleves i henholdsvis København og Aarhus.

Læs mere om juleforestillingen her.

Tidligere artikelD-A-D trommerslager Laust Sonne debuterer i Teaterkoncert
Næste artikelVelsmagende ‘slik’-musical genåbner Aarhus Teater