Juleklassiker vendes på hovedet på Bora Bora

THE NUTCRACKER på Bora Bora. Foto: Johan Gunseus.

Den 11. til den 12. december bliver den elskede juleklassiker Nøddeknækkeren udsat for tung ironi, når det multinationale indiepopband John and the Houseband præsenterer juleforestillingen THE NUTCRACKER. I Bora Boras første juleforestilling er nødden i centrum. Det bliver en gakket og farvering tur rundt i galaksen.

”What the nut?!”

Det er bestemt ikke Nøddeknækkeren, som man kender den, når Bora Bora for første gang nogensinde præsenterer en juleforestilling i december. Tchaikovskys elskede juleklassiker bliver udsat for humoristisk popmusik af det multinationale indiepopband John the Houseband, der er et bandprojekt, som blander performance og musik.

Den Amsterdam-baserede gruppe af musikere og kunstnere fra Sverige, Island, Belgien, Spanien og Tyskland har trukket de hvide tennissokker godt op over de stramme afvaskede jeans. Udstyret med pandesvedbånd fra 80’erne, vimpler og pastelfarvede t-shirts giver de deres musikalske bud på legetøjskeyboards og med rigtige nøddeknækkere som rytmesektion.
John The Houseband spørger ”What the nut?!” med et kitschet og ironisk glimt i øjet.

Rumekspedition til planeten Nutcracker

I denne udgave af Nøddeknækkeren kan man glemme alt om den oprindelige ballerina og rottekongen. I stedet er nødden kommet i centrum – i en tre meter stort oppustelig udgave. Publikum inviteres med på en tur til en galakse langt, langt væk. Et rumfartøj med Hazel, Wal, Pea, Coco, Almond og Pistachio ombord lander på planeten Nutcracker. Efter en vanskelig landing og et dramatisk møde bliver ekspeditionen omdannet til en glædelig udforskning.
John the Houseband laver coverversioner af dele af Tchaikovskys musik og skaber nye koreografier baseret på det originale værk. Kunstnergruppen har sammen med Norrlandsoperans Symfoniorkester skabt en udgave af Nøddeknækkeren, hvor det klassiske møder moderne pop og performance møder ballet.
Bora Bora har co-produceret forestillingen sammen med Norrlandsoperan i Umeå og Fabrik Potsdam i Berlin. Koreografien er bl.a. skabt af Alma Söderberg.

Forestillingen er egnet for aldersgruppen 8 år og opefter. Forestillingens sange og tale er på engelsk, men forestillingen er primært baseret på musik og visuelle elementer.

THE NUTCRACKER spiller på Bora Bora den 11. og 12. december.

Læs mere om forestillingen og køb billetter her. 

Previous articleAdventskalender: Vind billetter til VILD MED DANS – THE MUSICAL
Next articleVordingborg Teater nyfortolker belgisk altertavle i GUDS LAM