KALINKA afslutter Uppercut Danseteaters PLEJER ER DØD triologi

KALINKA
Foto Monty Freddie

Det startede med SAMBA. Så kom LIMBO. Nu slår Uppercut Danseteater krølle på halen med tredje og sidste del af forestillingen PLEJER ER DØD: KALINKA. Den kan opleves i Dansekapellet fra 22. september til 2. oktober 2022

I PLEJER ER DØD – KALINKA tager Uppercut Danseteater favntag om forholdet mellem krop og rum, individ og flok med svinet som linse.

Her står dyret, svinet, grisen – Pig, som vi har fulgt i trilogien, på målstregen. Efter en lang rejse gennem livets svinesti er det tid til at undersøge den indre svinehund.

Pig har lært at begå sig i SAMBA’s sociale arena og mast sig gennem LIMBO’s inferno for nu at blive hvirvlet ind i KALINKA’s russiske roulette.

PLEJER ER DØD ved vejs ende

PLEJER ER DØD er skabt af Reumertvindende koreograf Stephanie Thomasen, som udgør den ene del af Uppercut Danseteaters kunstneriske ledelse. I mere end fire år har trilogien været en stor del af hendes liv. Efter at have udfordret rummet i mellem os og rummet omkring os, glæder Stephanie Thomasen sig til nu at vende fokus mod det indre rum:

”Med KALINKA er jeg optaget af menneskets rummelighed og ikke mindst mangel på samme. Jeg vil gerne arbejde med at udfordre fælleskab og flok, når værdier og principper begynder at skride. Kan vi så rumme hinanden? Er vi overhovedet i stand til at rumme andre, hvis vi ikke en gang kan rumme os selv? Hvad er egentlig et privat rum anno 2022?” spørger Stephanie Thomasen.

”KALINKA handler først og fremmest om de private og indre rum. Kalinka afspejler vores nutidige samfund og mit syn på, hvor vi befinder os og hvor vi måske er på vej hen, hvis vi ikke passer på. Forestillingens tematik om magtmisbrug og manipulation er skræmmende aktuel og man kan fristes til at spørge; hvad er den rigtige virkelighed og hvorfor kan den til tider føles så forkert?” fortæller Stephanie Thomasen.

Flokken bag

I forestillingen medvirker erfarne kræfter som Mark Philip, reumertnominerede for PLEJER ER DØD – LIMBO (2021), Linn Fletcher, reumertnominerede for PLEJER ER DØD – SAMBA (2020), Giorgia Reitani samt, perkussionist og komponist, Alexander Skjold. Som ny danser i folden byder flokken velkommen til Adam Tocuyo, der bl.a. gjorde sig bemærket under CPH STAGE i Uppercut Danseteaters produktion BENCHED.

Hvor Pig danser hen, i den sidste del af PLEJER ER DØD, er endnu uvist. Det afsløres først, når KALINKA får premiere 22. september på Dansekapellet. Men Stephanie Thomasen kan fortælle: ”Det eneste jeg ved lige nu er, at jeg ikke kan love, at det ender lykkeligt. Jeg har i hvert fald måtte grave dybt i mine egne rum for at nå frem til slutningen”.

Læs mere om PLEJER ER DØD – KALINKA her

Previous articleMarianne Klint udnævnt til ny teaterdirektør på Aveny-T
Next articleVERDENSFRELSERINDEN gør sig til martyr i klimakampen