Kan et lægemiddel gøre dig forelsket?

The Effect. Foto: Copenhagen Theatre Circle

Hvorvidt et lægemiddel kan gøre dig forelsket, må du som teatergæst teste af på Krudttønden den 1. oktober, når du her kan opleve forestillingen The Effect. 

En fordybende forestilling om et klinisk forsøg, der undersøger sidste nyudviklede antidepressive medicin – på to frivillige forsøgspersoner.

Om The Effect

Scenen er sat hos Hope Synth Laboratories, en anerkendt testfacilitet, hvor Dr Lorna James og Dr Toby Sealey, to højtrespekterede læger inden for psykiatrien, hver især kæmper for at bevise deres personlige teorier omkring hjernen, hjertet og lægemidlers begrænsninger – eller muligheder.

Connie og Tristan, to unge frivillige deltagere, har accepteret at udsætte deres kroppe for denne nye antidepressive medicin, med mulig risiko for varige livsforandringer.

Overvældet af en ekstrem gensidig tiltrækning bliver de forelskede.

Men er det ægte kærlighed? Eller er det en effekt udløst af medicinen?

The Effect er instrueret og iscenesat af Carol Hayes, som knytter denne kommentar til udviklingen af stykket og selve temaet:
’Depression, kærlighed og menneskelige betingelser er universelle og evigt aktuelle emner, derfor  glæder vi os til at møde publikum med forskellige baggrunde og erfaringer. Du behøver ikke være en fast teatergæst for at få en oplevelse ud af se The Effect. Mentalt helbred er et vigtigt emne og formentlig noget vi alle er blevet konfronteret med her under coronanedlukningen. Vi ønsker at bruge teateret som platform for at starte nye debatter om dette emne.’

Samarbejde med Copenhagen Theatre Circle 

The Effect er en samarbejde mellem Copenhagen Theatre Circle of Assemble Theatre Collective. Carol Hayes har tidligere instrueret og produceret teaterstykker med Assemble Theatre Collective, ofte på utraditionelle lokationer, blandet andet ’Manwatching’ på Dexters Bar og ’A Night At The End Of The World’, i en underjordisk bunker fra krigens tid.

Hun bliver assisteret af Daniel Neil Ash, der fornylig graduerede fra CISPA (Copenhagen International School of Performing Arts), og som tidligere har haft en hovedrolle i Assemble Theatre Collectives første stykke Fragile, der vandt prisen for Best Performance ved Copenhagen Theater Circles Fringe Festival 2019

The Effect er skrevet af Lucy Prebble – en prisvindende manuskriptforfatter, som har skrevet til både TV og teater, senest TV-serien Succession, der har vundet flere priser. The Effect havde oprindelig premiere på The National Theatre, London i 2013 og har modtaget Critics’ Circle Award for Bedste teaterstykke.

Oplev The Effect fra den 1. oktober til og med 10. oktober på Krudttønden.

Læs mere om forestillingen og køb billetter her

Previous articleForrædere på Randers Teater
Next articleOplev tragikomisk drama: Blue Jasmine