Kasper Holten bliver ny teaterchef for Det Kongelige Teater

Kasper Holten
FOTO: Kasper Holten ©Scanpix

đź‘»

Det er netop blevet offentliggjort til et pressemøde, at Kasper Holten bliver ny teaterchef for Det Kongelige Teater pr. 1. september 2018. Han overtager stillingen fra Morten Hesseldahl, som bliver Gyldendals nye direktør. Holten har siden sin debut i 1993 iscenesat mere end 70 operaer, dramaer, musicals og operetter på operahuse og teatre i både indland og udland.

Siden 2011 har Holten været operachef for Royal Opera House Covent Garden i London, og sidste år forlod han stillingen for at vende tilbage til Danmark og til en ny tilværelse som freelance iscenesætter. Han var desuden operachef på Det Kongelige Teater fra 2000 til 2011.

Fremover skal Holten sammen med bestyrelsen, den øvrige ledelse og medarbejderne arbejde med en målsætning om at øge opmærksomheden og interessen for Det Kongelige Teaters tilbud. Holten udtaler om sit nye job:

“Jeg elsker Det Kgl. Teater, og jeg har elsket det, teatret stĂĄr for, og beskæftiget mig med alle dets kunstarter pĂĄ forskellig vis, i størstedelen af mit liv. Jeg kan ikke forestille mig noget mere spændende eller vigtigt job end at fĂĄ lov til at stĂĄ i spidsen for denne fantastiske institution og dens mange vidunderlige medarbejdere.”

Previous articleAnerkendt fransk dansekompagni gæster Danmark
Next articleNy musical hylder Hollywoods stumfilmæra