Kat'a Kabanova af Janacek på Glyndebourne, East Sussex, UK. Festival 2021. Foto: Richard Hubert Smith

Oplev store følelser, når Det Kongelige Teater opsætter Leoš Janáčeks Operadrama KATJA KABANOVA. Forestillingen har premiere på Gamle Scene den 18. september 2022 kl. 15.00.

Katja Kabanova er et musikalsk portræt af en af ​​operaverdenens mest fascinerende kvinder. Katja længes efter frihed og kærlighed i sit ægteskab med den svage Tichon og den dominerende svigermor i det snæversynede lillebysamfund, og Katjas længsler drager hende ind i en affære, der får fatale konsekvenser.

Den internationalt efterspurgte instruktør Damiano Michieletto, der skabte succesopsætningen af Puccinis Il trittico på Det Kongelige Teater, har iscenesat Janáčeks stærke fortælling, og han tager os med ind i Katjas sind, ind i en verden af ​​modstridende ønsker og pligter, virkelighed og fantasi.   

Fascinerende lydbilleder og voldsomme natureffekter        

”For mig er kernen i historien Katjas kamp for frihed – hun forsøger at overleve og blive fri af det bur, der er symbolet på hendes familie. Janáčeks atmosfæremættede musik har en særlig teatralsk kraft, der virkelig får den dramatiske spænding frem i karakteren Katja,” fortæller instruktøren Damiano Michieletto.

Janáčeks musik til operaen væver tjekkiske folkemelodier ind i det kraftfulde partitur, der skaber fascinerende lydbilleder og voldsomme natureffekter.

“Musikken til Katja Kabanova er overvældende stærk, fuld af følelser og af kærlighed og desperation. Hvordan kan man elske og leve i et lukket samfund? Dette spørgsmål mangler stadig at blive besvaret, og for hver generation skal der findes et nyt svar,” fortæller forestillingens dirigent Michael Boder.

Titelpartiet som Katja synges af Den Kongelige Operas Reumertbelønnede sopran Gisela Stille, der kan føje endnu en af operahistoriens største kvinderoller til sit repertoire.

Katja Kabanova spiller på Gamle Scene fra 18. september – 15. oktober 2022. Forestillingen, som er et samarbejde med Glyndebourne Festival, synges på tjekkisk med danske overtekster

Læs mere om forestillingen og køb dine billetter her.

Tidligere artikelMørkt Forår: en forestilling om ensomhed, sadomasochistiske fantasier og skam
Næste artikelHvem skal spille H.M. Dronning Margrethe som barn i musicalen MARGRETHE?