Kejseren i helt nye klæder på Teater V

Foto @ Bjarne Stæhr

Musikteaterensemblet Livingstones Kabinet er klar med urpremieren på KEJSEREN – en frit fabulerende, fræk og antikapitalistisk fortolkning af H.C. Andersens ”Kejserens nye klæder”. Forestillingen har premiere på Teater V d. 7. februar.

Politikerspind, fake news og markedets frie kræfter. Disse er, sammen med H.C. Andersens evigtgyldige eventyr, afsættet for Livingstones Kabinets polemiske musikforestilling om løgne, manipulationer og hykleri.
Kejseren er en satirisk og direkte kommentar til vores aktuelle politiske samtid, både på den nationale og globale scene.

Samtidig hylder forestillingen de børn og unge, der i disse år gør oprør mod verdens ledere og den tilstand, den befinder sig i, hvad enten det med klimaaktivisme eller f.eks. med protester mod våbenlovgivningen i USA.

Børn får talerstolen

Instruktør Nina Kareis siger: ”Hvad gør det ved os som mennesker at leve i en tid, hvor vi konstant er omgivet af løgne? Hvad gør det ved vores børn at vokse op i en tid, hvor de voksne ikke synes at tage ansvaret for fremtiden alvorligt? I Kejseren får børnene en talerstol, hvor de kan råbe op og sige sandheden, ligesom barnet gør i H. C. Andersens eventyr.”

Skuespillerne, sangerne og musikerne Johannes Lilleøre, Birgitte Prins, Bebe Risenfors og Pete Livingstone medvirker i stykket samt et børnekor på 6-9 børn i 12-års alderen. 

”Hvis en politiker for 20 år siden blev taget i en løgn, fik det alvorlige følger. I dag kan alle lyve – og det gør de, uden konsekvenser. På den måde ender vi med at ignorere verdens store problemer, f.eks. klimaproblemerne, fordi vi hele tiden skal forholde os til enkeltsager og løgne.”, siger Kejserens komponist og tekstforfatter Pete Livingstone.

Stilmæssigt henter Kejseren inspiration fra bl.a. 30’ernes tyske cabaret’er og Brechts politiske teater. Med nykomponeret musik, skuespil, sang, råbekor og et stærkt visuelt sceneunivers vil fire skuespillere/ 
sangere/musikere og et børnekor vise, at Kejseren nu har poseret, regeret og marcheret længe nok – det er på høje tid med alvorlige forandringer.

Forestillingens sprog er dansk og engelsk og spiller frem til d. 2. marts. Du kan læse mere om Kejseren her.

Previous articleMungo Park Kolding kommer kørende med Bilisten
Next articleForestilling om singleliv gæster Aarhus