Kentaur-teater rider retur til Holstebro

FOTO Heste fra det franske Theatre du Centaure © Johan Gadegaard

Et fransk kentaur-teater, der de seneste to år har vist deres forestilling frem på Kirkepladsen og flere andre steder i Holstebro, har nu fået tilskud af kommunen til at vende tilbage til byen de næste to år.

Det er Odin Teatret, der står bag genbesøgene fra kentaurlandsbyen Théâtre du Centaure. De har et ønske om at gøre besøget og den tilknyttede kentaurlandsby til en fast tradition i Holstebro. Landsbyen til Théâtre du Centaure blev bygget lige ud for borgmesterens vinduer på Rådhuset med stalde, en ridebane bygget med halmballer og nogle overdækkede hestevogne, hvor teatret kunne bo.

Teatret havde i første omgang ansøgt kommunen om 100.000 kr. pr. år over de næste tre år. Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro valgte dog i første omgang at give tilskud til to år.

Kentaur-besøg på biblioteket
Da Théâtre du Centaure besøgte Holstebro sidste år, optrådte de med kentaur-indslag og forestillinger rundt omkring i byen.

Et udpluk af sidste års events var bl.a. i midnatsceremonier i parken; i kirken i en intim danseforestilling; i vandreforestillinger i landsbyerne Sevel og Borbjerg; og i tilsynekomster i det daglige bybillede, hvor kentaurerne går i banken, på café eller i tøjbutikker. De besøgte også Holstebros biblioteket, hvilket kan ses på denne video.

Træt af kentaur?
Genbesøgene kan måske få nogen til at spørge: Har Holstebro ikke set nok kentaur-teater? Det tror Lene Dybdal (S), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune ikke. Hun udtaler til Dagbladet Holstebro:

“Jeg er sikker på, at man til næste år også vil se noget, der er genkendeligt i landsbyen. Men ikke udelukkende. Jeg synes, at de er rigtigt dygtige til at forandre sig, og man kan mærke på dem, at de selv bygger videre på de erfaringer, de har gjort sig i løbet af de sidste par år”.

Kentaurlandsbyen vil vende retur til Holstebro i sommeren 2019, og i 2020 kommer de til at indgå i samarbejdet om Holstebro Festuge.

Previous articleStig Rossen spiller skurk i LEONORA CHRISTINA
Next articleTARZAN runder 45.000 billetter i forsalg