Det Kgl. Teater inviterer skoleelever til eksklusiv teenageballet

Kompagni B, Breakfast med Bournonville, Det Kongelige Teater, skoleforestilling, teenagere, teenageballet
FOTO: De unge dansere fra Kompagni B ©Toke Brødsgaard

Over de næste 14 dage inviterer Det Kongelige Teater elever fra 7. til 9. klasse til teenageballetten Breakfast med Bournonville. Med arbejdstitlen ‘Leder efter lyset’ har danserne i år skabt en forestilling, som tager fat i nogle af de lidt tungere temaer som angst, stress og identitetskrise.

Det er teatrets yngste balletkompagni, Kompagni B, der fremfører forestillingen, som er specielt designet til teenagere. Kompagni B er verdens første professionelle balletkompagni og består af 23 dansere i alderen 13-15 år.

Formålet med Kompagni B’s arbejde er at åbne den klassiske kunst og tilbyde rum for refleksion og sansning med elevernes alder for øje. På den måde kan eleverne opnå viden om ballet som kunstform og stilart, og forestillingen lader sig inspirere af skolefag som håndværk og design, dansk, idræt og historie.

Breakfast med Bournonville fremføres på Det Kongelige Teaters Gamle Scene den 14., 16. og 23. marts, og du kan læse mere her. Bemærk! Billetter kan kun bestilles af skoler og uddannelsesinstitutioner. Læs mere om, hvordan du køber skolebilletter her.

Previous articleNy dramatik om den store operafejde
Next articlePrøverne til farcen ’Ding Dong’ er startet