Kjeld Abells samfundssatire opsættes på Odense Teater

Anna Sophie Hedvig, Odense Teater, teater, Kjeld Abell, klassiker, samfundssatire, 1939
FOTO: Anna Sophie Hedvig ©Odense Teater

Den kommende sæson på Odense Teater byder bl.a. på forestillingen Anna Sophie Hedvig, der er baseret på Kjeld Abells stykke fra 1939. Stykket var dengang en samfundssatirisk reaktion på Danmarks passivitet over for Hitlers fremmarch.

Anna Sophie Hedvig er navnet på den beskedne lærerinde, der kommer på uanmeldt besøg hos sin familie i hovedstaden. Da hun afslører, at hun har slået et andet menneske ihjel, krakelerer den småborgerlige facade og voldsomme uenigheder opstår. Diskussionerne, om hvorvidt Anna Sophie Hedvigs gerning er heltemod eller en grusom forbrydelse, udfordrer borgerskabets snæversyn og uvilje mod at se ud over deres egne hverdagsproblemer.

Selvom stykket oprindeligt er fra 1939, besidder det stadig aktuelle problemstillinger, for hvad kan vi tillade os at lukke øjnene for? Hvornår skal vi gribe til handling? Og kan mord retfærdiggøres?

Anna Sophie Hedvig bliver iscenesat af Jacob Schjødt og har bl.a. Kristoffer Helmuth, Lea Baastrup Rønne, Natalí Vallespir Sand og Mette Kjeldgaard Jensen på rollelisten. Forestillingen har premiere på Store Scene den 6. september og spiller frem til den 27. september. Du kan læse mere og finde billetter her.

Previous articleNy musical hylder Hollywoods stumfilmæra
Next article‘Anna Paulines rejse’ er en personlig fortælling fra kolonitiden