Klassikere og svære dilemmaer i sæson 19/20 på Betty Nansen

Orlando kan ses på Betty Nansen Teatret i den kommende sæson. © Natascha Thiara Rydvald

Sæsonen 19/20 skydes i gang på Betty Nansen Teatret med et af verdens ældste dramaer, og der følges op med kønsspørgsmål, erotik og vold – men også eventyr og dokumentarisme. Der kan i alt opleves syv forestillinger hen over det næste år.

En moderne og en gammel klassiker

To store klassikere fra vidt forskellige tider er i fokus på Betty Nansen. Bonnie og Clyde opsættes som et danseteater, når historien om det morderiske par fortælles fra 9. januar til 1. februar 2020. Bonnie og Clyde blev dyrket som glamourøse idoler af samtiden, der fulgte deres hadefulde angreb mod bankerne under depressionen i USA i 1930’erne. Parret blev dræbt af politiet i en alder af 24 og 25 år, og nu genfortælles historien. En Skærsommernatsdrøm er Shakespeares klassiker, der første gang blev opført i 1605. Den fortæller historien om en flok unge mennesker, der forsvinder ind i en fortryllet skov og bliver opslugt af naturen for en stund. Store navne som Maria Rossing, Peter Plaugborg og Simon Bennebjerg kan opleves fra 11. oktober til 9. november 2019.

Billetter til forestillingerne kan købes her, og der kan læses mere om begge forestillinger på Betty Nansen Teatrets hjemmeside.

Køn og sex

Virginias Woolfs kønsklassiker Orlando fra 1928 bliver nu genopsat i Elisa Kragerups iscenesættelse på Betty Nansen. Denne gang spilles hovedrollen som den 16-årige Orlando af Peter Plaugborg, og stykket kommer omkring livets eksistentielle spørgsmål. Stykket spilles én gang om dagen fra 15.-23. maj 2020, og billetter og mere info findes her.
Strindbergs Leg Med Ild er fortællingen om en familie, der tager i sommerhus, og som midt i den monotome hverdag bliver afbrudt af en ven af familien. Han vækker kvindens interesse og forvirrer manden, men det er svært for begge at stå imod, og forviklingerne får det hele til at brænde sammen. I hovedrollerne ses Esben Smed som vennen og Maria Rossing og Thomas Hwan som parret. Forestillingen kan ses fra 14. marts til 24. april 2020, og billetter købes her.

Moralsk dilemma

Et af verdens ældste dramaer spilles til september på Betty Nansen, når De Asylsøgende Kvinder i et samarbejde med Aalborg Teater og Malmø Stadsteater opsættes. Historien drejer sig om en gruppe yngre kvinder, der flygter fra Nordafrika i en båd over Middelhavet og beder om beskyttelse af kong Argos i Grækenland. Det skaber et dilemma for kongen; skal han tage imod flygtningene, som loven kræver, eller skal han beskytte sin by mod de problemer, det vil skabe?

Grundlæggende emner tages op, når moralsk forpligtelse stilles overfor sikkerhed og tryghed. Forestillingen kan ses 13.-25. september 2019, og billetter kan købes på hjemmesiden her.

Dokumentarisme

Seks krigsveteraner overvejer, hvem de var engang – før de fik PTSD, mistede familien, flyttede langt ud i skoven og blev sociale udskud. I My Deer Hunter taler de seks veteraner med deres gamle jeg og gennemspiller deres tidligere liv sammen med familie, gamle videooptagelser og andre hjælpemidler. Forestillingen spiller fra 1.-24. april 2020. En anden forestilling med rødder i virkeligheden er Jan Sonnergaard Er Ikke Død, der undersøger forfatterens rå tekster og de skæve eksistenser, han gav liv. I forestillingen bliver fiktion og virkelighed blandet sammen, og forfatteren selv har en løbende diskussion med sine personer og indholdet i sine bøger fra 7.-23. november 2020.

Billetter til begge forestillinger kan findes lige her, og der kan læses mere på Betty Nansens hjemmeside her.

Det samlede program og mere information findes på Betty Nansen Teatrets hjemmeside lige her.

Previous articlePrisvindende debut-komedie genopsættes til efteråret
Next articleHjørring Revyen er på vej mod rekordsalg