BEDRAG med Anette Støvelbæk, Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard
BEDRAG med Anette Støvelbæk, Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard

I Musikteatret Holstebro kan man stifte bekendtskab med to klassikere i første kvartal af 2022, når De Urolige og Bedrag bliver opført af Det Kongelige Teater og Folketeatret.

Direktør for Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen, udtaler: 

“Det er ekstra skønt, når vi kan præsentere teaterstykker, som virkelig har noget på hjerte, eller som måske kan lokke nogle af dem i teater, som ikke er så vant til at komme her. Så gør vi en forskel.”

Her henviser Anders Jørgensen til de to teaterforestillinger, der gæster Musikteatret i første kvartal af 2022, og som er et samarbejde med Nordvestjysk Teaterkreds.

“Det er på hver sin måde to klassikere, som i den grad har noget på hjerte, som er evigt aktuelle, fordi de handler om relationer mellem mennesker og som kommer til Holstebro i meget professionelle opsætninger med ingen ringere end Det Kongelige Teater og Folketeatret.” 

Kærlighed og utroskab

Allerede den 14. januar kan man opleve Linn Ullmanns internationale succesroman, De Urolige, som teater. En fortælling om et barn, der ikke kan vente med at blive voksen, og om to forældre, der kæmper med livet. Stykket skildrer barnet, som vokser op med to forældre, der er koryfæer. Det handler om barnets opvækst, om kærligheden mellem forældrene og om faderens sidste tid. Vi møder datteren som lille pige, som teenager, som voksen kvinde og mor. Hele vejen kæmper hun for at få sine forældres opmærksomhed og kærlighed. Den excentriske familie portrætteres af tre af dansk teaters stærke skuespillerinder. 

Romanen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2016, og det er Skuespilhusets husinstruktør Thomas Bendixen, der står bag iscenesættelsen. Der vil være intro ved Det Kgl. Teater inden forestillingen. 

Pinters berømte trekantdrama

Den 1. marts kan man stifte bekendtskab med Pinters berømte trekantsdrama Bedrag: En moderne klassiker om utroskab, hvor nettet af løgne er vævet tæt omkring de tre venner og elskende, som spilles af Anette Støvelbæk, Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard.

Emma er lykkeligt gift med Robert. Robert og Jerry er bedste venner. Jerry og Emma har haft en affære, som Robert har været uvidende om. Eller har han? 

Fortællingen spoler baglæns over de ni år, som handlingen udspiller sig i. Den tid, der er gået, har sløret erindringen om, hvad der egentlig skete, og vi bliver vidner til et ægteskab i opløsning og et venskab, der smuldrer.

Bedrag er skrevet i 1978, men er tidløs i sin præcise og hudløse skildring af løgne og hemmeligheder som en del af den menneskelige natur. Det er elementært spændende og genkendeligt at blive ført gennem Pinters labyrint af bedrag og selvbedrag, siger Anders Jørgensen, der ser frem til Folketeatrets opførelsen klassikeren i en nyoversættelse af den prisbelønnede dramatiker Line Knutzon, som har øje for både det absurde og det komiske i Pinters trekantsdrama.

 

Tidligere artikelDet Ny Teater igangsatte prøver på KINKY BOOTS på nedlukningens 2. dag
Næste artikelErfaren kulturleder tiltræder som ny teaterleder på Teater FÅR302