Klaus Bondam gør comeback på teaterscenen efter 15 års fravær

DØD OVER ELITEN, klaus bondam, odense teater
FOTO: Klaus Bondam @Søren Svendsen

Efter 15 års fravær vender den tidligere borgmester i Københavns kommune Klaus Bondam tilbage på de skrå brædder. Det er Odense Teater, der har givet ham et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

“Hvis Odense Teater havde spurgt mig, om jeg ville spille med i Showboat, havde jeg sagt nej tak. Men den her forestilling rører ved alle de emner, der optager mig som direktør, politiker og menneske – så det kunne jeg ikke sige nej til.”

Det fortæller Klaus Bondam, der ved siden af prøverne og forestillingen passer jobbet som direktør i Cyklistforbundet.

DØD OVER ELITEN er navnet på den politiske forestilling, som Bondam ikke kunne sige nej til. Den 54-årige skuespiller skal nemlig spille den velkendte rolle som politiker.

Klaus Bondam, Odense Teater, Død over eliten
FOTO Klaus Bondam @Søren Svendsen

“Min livsmission er at påvirke den virkelighed, jeg er en del af i forsøget på at gøre verden til et bedre sted at være. En mission som en af mine lærere – Rudolf Penka – på Skuespillerskolen ved Odense Teater i sin tid indgydede i mig,” fortæller Klaus Bondam og fortsætter: “Det lyder måske lidt højtravende, men det er min ledetråd. Fra jeg startede på skuespilskolen til min karriere som politiker til i dag som direktør for Cyklistforbundet”.

Prisvindende instruktør bag ‘modig satsning’
Stykket er skrevet af den prisvindende, svenske dramatiker Thomas Markmann, der er kendt for bygge sine forestilinger op fra bunden. Dette er også tilfældet med DØD OVER ELITEN.

Markmann er især kendt for at tage komplekse problemstillinger op i sine forestillinger, og det er usædvanligt, at en politisk forestilling sættes så stort op. Det er ifølge Klaus Bondam en modig satsning af Odense, som han gerne vil støtte op om.

“Jeg synes ikke, at den politikerlede, der er i befolkningen, er helt rimelig. For jeg oplever virkelig mange politikere fra hele det politiske spektrum arbejde hårdt på at forandre tingene til det bedre,” siger Klaus Bondam.

DØD OVER ELITEN har premiere på Store Scene den 1. februar 2019 på Odense Teater. Du kan læse mere om forestillingen og bestille billetter her.

Previous articleFantastiske Madame Butterfly i Göteborgs Opera
Next articleRutineret junglekonge vender hjem til Danmark