Klaus Rifbjergs ‘Den kroniske uskyld’ opføres som teater

Den kroniske uskyld, Klaus Rifbjerg
FOTO: Susse Wold og Thomas Algren fra filmen 'Den kroniske uskyld' (1985) ©Scanpix

Klaus Rifbjergs roman-succes Den kroniske uskyld er en dansk ny-klassiker om venskab, kærlighed og om at blive voksen. Nu kan ungdomsdramaet opleves på scenen for første gang nogensinde, når den har premiere i Skuespilhuset den 26. april.

I fortællingen følger vi Janus og hans karismatiske ven Tore, der altid går forrest. Da Tore møder Helle, håber Janus, at Tore får sin seksuelle debut. Men Helle holder igen, og i stedet træder hendes mor, Fru Junkersen, ind på scenen. Janus fornemmer, at der er fare på færde, så han sætter alt ind for at beskytte Tore og Helle. Men noget går grueligt galt.

Forestillingen bliver instrueret af Elisa Kragerup, og Jonas Fly står for scenografi og kostumer. På rollelisten ses Simon Bennebjerg som Janus, Morten Hee Andersen som Tore, Sicilia Gadborg Høegh som Helle, Christine Albeck Børge som fru Junkersen og Maria Rossing som Janus’ kæreste Ellen.

I Rifbjergs levetid skrev han mere end 120 værker, heriblandt generationsromanen Den kroniske uskyld. Forestillingen spiller frem til den 8. juni, og du kan læse mere og købe billetter her.

Previous articleDødssynden ‘LYST’ nyfortolkes med live DJ
Next articleNy musical om den ikoniske sangerinde Cher kommer til efteråret