Kom helt tæt på livet bag baggårdens facader

Kredit til Marc Fluri

Snart er det muligt at komme helt tæt på livet bag Københavns facader og vinduer, når Backyard Opera åbner op for lydkunstværket i Admiral Gjeddes Gård i København. Backyard Opera har premiere den 25. august 2021 kl. 20, og er en del af Copenhagen Opera Festival.

Sælsomme skæbner bag baggårdens facader og vinduer

Admiral Gjeddes Gård i København er hjertet, når komponist Bent Sørensen, iscenesætter og kunstnerisk leder Anna Berit Asp Christensen og Scenatet præsenterer publikum for Backyard Opera. Inspireret af forfatteren George Perecs roman “Livet – En brugsanvisning” udfolder Backyard Opera fragmenter af det liv, der gemmer sig bag baggårdens facader og vinduer. Udfoldelsen er blevet til et lydkunstværk, der med tonerne fra tolv musikere, og fortalte fragmentariske udsagn, tanker og følelser fra tolv skuespillere, skaber en fornemmelse af sælsomme skæbner og tilstande, som er fyldt med lidenskaber, skuffelser, illusioner og (selv)bedrag.

Igennem en årrække har Bent Sørensen og Anna Berit Asp Christensen indsamlet de lyde og fragmenterede livsudsagn, der danner udgangspunkt for Backyard Opera. Backyard Opera er et lydkunstværk, der ikke er bestemt af tid, men som konstant vil skabe forskellige oplevelser afhængig af hvornår publikum træder ind og de erfaringer de har med sig. 

Om Scenatet  

Scenatet er et eksperimenterende ensemble inden for kunst og lyd, som kunstner og kurator Anna Berit Asp Christensen startede i år 2008. Ensemblet arbejder i et felt mellem samtidsmusik og konceptuel kunst, ofte med en overraskende ikke-instrumental, sanselig og kropslig tilgang til at udforske forholdet mellem musik, kunst og mennesker.

Som en del af Copenhagen Opera Festival kan værket kan ses på Admiral Gjeddes Gård, Store Kannikestræde 10A, 1169 København, hver dag fra den 25. – 28.  august 2021 i tidsrummet 20:00-22:00. Læs mere her.

 

Previous articleDen ultimative kærlighedshistorie genopsættes på Vendsyssel Teater
Next articleEn heldig person kan vinde guldbilletten til Willy Wonkas chokoladefabrik