Kom på teatervandring med Teater GROBs unge talenter

FOTO © Emma Cæcilie Thunbo

Den 5. – og 6. december kan du komme på en performativ vandring gennem Teater GROB. KÆLDERFALD vil bl.a. tage publikum igennem sminkerummet, værkstedet og trappen op til scenen. Kort sagt alle de rum, der normalt er lukket af for et teaterpublikum.

Det er Teater GROBs udviklingsplatform for unge scenekunstnere, GROW, der står bag kvartetten af performances, der sammen kaldes KÆLDERFALD. Titlen leger med teaterbegrebet “tæppefald” og henviser samtidig til konceptet bag vandringen, der handler om at vise publikum en anden side af teatret. En anden måde at bruge det på.

Det begynder i kælderen

Foyeren er lukket af, så allerede fra første færd på teatret på Nørrebro får publikum en usædvanlig teateroplevelse, når jakkerne skal lægges i teatrets værksted i kælderen. Derefter skal de 40 publikummer tilsammen opleve en performance med ord kaldet Dem må du også gerne røre ved, mine øjne. Bagefter bliver publikum delt i to, hvoraf den ene skal opleve monologen Mørkelege, imens den anden halvdel skal op til Teater GROBs normale scene.

På scenen kan man opleve FORFALD; en performance skabt af GROW-medlemmerne Charlotte Schmidt Fryland og Sidsel Benzin Dalager i samarbejde med Simon Bastian. De tre har tilsammen skrevet et manuskript ud fra deres tre selvstændige manuskripter. Fælles for dem alle er, at de handler om det at være ung og så selvfølgelig: FORFALD.

“Vi håber at publikum føler sig genkendt, når de oplever vores performance. Det overordnede tema er jo netop forfald, og handler om angst, relationer og det at være ung. Forfald handler f.eks. om relationer til forældre, bedsteforældre, kærester og om pres og præsentationsangst”, fortæller Charlotte om forestillingen.

Fra unge til unge

Som en frivillig forening af unge scenekunstnere henvender GROWs performances sig også til unge.

“Vi vil gerne inspirere folk til selv at udfordre teatret og dets form, som mange unge måske betragter som hierarkisk og elitær. Med KÆLDERFALD prøver vi at få skabt et andet billede af teatret som institution”, fortæller Sidsel om tankerne bag den performative vandring.

Grundet målgruppen sælger GROW også øl til studentervenlige priser efterfølgende, mens endnu en performance i form af elektronisk musik foregår i kælderen.

KÆLDERFALD bliver kun opført d. 5.- og 6. december på Teater GROB. Du kan bestille billetter til forestillingen lige her. 

Previous articleLine Knutzon bliver fast husdramatiker på Betty Nansen Teatret
Next articleÆgteskabsdrama som interaktivt madteater på Teater Grad