Kom til genopsætning af succesfuld site-specifik kropskritik

Generation Krop
GENERATION KROP af Kalder på Venus og Sydhavn Teater. Foto: Fanny Lindström.

Fra den 13. til 29. september kan man se eller gense den succesfulde site-specifikke-forestilling Generation Kropder er produceret i et samarbejde mellem Sydhavn Teater og den tværkulturelle performancegruppe Kalder på Venus

Anmelderrost opgør med skønhedsidealer og negative tankestrømme

Generation Krop er genopsætningen af den anmelderroste forestilling, der første gang spillede i Sjællandsgade Bad under CPH Stage 2017. Efterfølgende blev forestillingen nomineret til Site-specifik prisen til Grow Awards 2018 på Teater Grob. 

Denne gang kan forestillingen opleves i nye rammer, når performancegruppen Kalder på Venus indtager Dansekapellets omklædningsrum. Her vil performerne endnu en gang holde spejlet oppe foran dem og konfrontere de skønhedsidealer og negative tankestrømme, som dagligt påvirker deres kropsopfattelse. 

Kvindekroppen undersøges med humor og hudløs ærlighed

Forestillingen sætter fokus på den kropskultur og billedet af det perfekte, der i høj grad præsenteres i medierne: “Jeg føler, vi lever i et samfund, hvor der er en ekstrem fokus på sundhed, især gennem sociale medier. Det skaber et stort pres i forhold til at skulle leve på den helt rigtige måde”, udtaler performer og musiker Cipa Pape, der medvirker i forestillingen.

Generation Krop præsenterer tre kvinder en række personlige hverdagsfortællinger i en sammensmeltning af bevægelse, lyd og ord. Fra omklædningsrummet og prøverummet undersøger de kvindekroppen helt ublu med humor og hudløs ærlighed.

Intim og uhøjtidelig iscenesættelse

“Vi lever i en tid, hvor mange unge ikke tør at gå i bad efter idræt, og flere kæmper med selvhad og kropsforskrækkelse. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har stillet mig selv spørgsmål, som: Spiser jeg forkert? Er jeg for tyk? Kan man overhovedet elske mig, når jeg ser ud, som jeg gør?” fortæller skuespiller Ann Hølund.

De tre kvinder sætter frygtløst badevægten stævne og inviterer publikum med ind bag badeforhænget til en intim og uhøjtidelig iscenesættelse. De inderste tanker og selvbilleder bliver hevet frem, når de fremlægger de samtaler, som de fører med deres eget spejlbillede.

“Der er ingen moralprædikener eller rigtigt og forkert. Det bliver ærligt, råt og måske endda også en lille smule sjovt og pinligt – og jeg tror, mange bliver rørte over at kunne genkende sig selv,” lyder det fra danser og performer Christina Bonde.

GENERATION KROP af Kalder på Venus og Sydhavn Teater. Foto: Fanny Lindström.

Forening af tre kunstformer

Performancegruppen Kalder på Venus består af de fire aktører Ann Hølund, Cipa Pape, Christina Bonde og Stinne Vilde Vium, som står bag forestillingens idé og koncept. Stinne Vilde Vium fungerer som forestillingens og gruppens instruktør, mens Ann Hølund er skuespiller, Cipa Pape er musiker, og Christina Bonde er danser. De tre kunstformer forenes i deres værker – også i Generation Krop.

Generation Krop spiller den 13. – 29. september i Dansekapellets omklædningsrum.

Generation Krop tager desuden en tur til Jylland og spiller på dette års Horsens Teaterfestival fra den 20. til 22. september for helt udsolgte pladser.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleLad fantasien få frit løb til teaterfestivalen COTYA
Next articleVær med til at skitsere magt, status og identitet på S/H