Kom til krisestemning på Teater Momentum

Den 26. september 2019 har Teater Momentum i Odense premiere på den nye forestilling Krise. Teatret beskriver selv forestillingen som ”en apokalyptisk roadmovie-forestilling inspireret af alt fra Lars Von Trier og Tintin til Dronning Margrethe og Armageddon.” 

Handlingen i KRISE

Krise undersøges det, hvordan mennesket reagerer på jordens undergang. Samtidig sættes jordens undergang i forbindelse med kunstens rolle, og det diskuteres, hvorvidt kunsten er med til at afspejle verdens tilstande. Forestillingen præsenterer på absurd og tragikomisk vis et sammensurium af popkulturelle referencer i samspil med den krisesituation og undergang, der lurer lige om hjørnet.

Forestillingen begynder efter en syreregn har spredt sig og inficeret verdens befolkning med en dødbringende virus. Samtidig med, at epidemien spredes, viser det sig, at en blå planet bevæger sig over himmelen med kurs mod jorden.

Krise møder publikum tre personer, som er ladt tilbage alene på jorden. De befinder sig i en bregneskov omklamret af sort plastik. I desperation og afmagt forsøger de at holde fast i et håb for fremtiden. De har ikke andet at klamre sig til end popkulturelle fænomener. Derfor præsenteres publikum bl.a. for et mash-up af karakterer fra Lars von Triers filmunivers heriblandt Grace fra Dogville, Jack fra The House That Jack Builtog Justine fra Melancholia. Midt i det hele opstår spørgsmålet: giver det overhovedet mening at redde verden?

Instruktørens tanker om KRISE

Krise er den første forestilling i teatrets Undergangs-triologi. Instruktør og kunstnerisk leder på Momentum Vol. 13 sæson 19/20, Niels Erling, udtaler:

”I Undergangs-trilogien skal vi undersøge, hvad det betyder for mennesket at være tæt på en Krise (…) Vi tager udgangspunkt i en lang række populærkulturelle fænomener spændt op over krisepsykologiens fem stadier: Chok, regrediering, reaktion, bearbejdning og nyorientering – og så stiller vi spørgsmålet: Har kunsten en rolle at spille midt i al den virak om jordens snarlige undergang?”

Erling mener, at teatret er et perfekt sted til at bearbejde jordens undergang: ”Hvad enten vi er opflasket med sæbeopera eller Weekendavisen og P1, (…) så har vi alle fået en sund sjat undergang ind under huden, og selvfølgelig skal den slags kanaliseres ud på et eller andet tidspunkt. Og hvilket bedre sted at gøre det end i teatret, hvor der er plads til både refleksion og hvirvelvindstanker om popkulturens betydning, og hvorfor det overhovedet giver mening at redde verden?” 

I den apokalyptiske roadmovie-forestilling kan man opleve de unge skuespillere Jakob Femerling Andersen, Mette Gregersen & Emma Silja Sangren som de tre personer, der hvirvler rundt mellem populærkulturelle fænomener. Jörgen Dahlqvist har stået for forestillingens manuskript, og Lise Marie Birch har kreeret scenografien.

KRISE kan opleves på Teater Momentum i Odense fra den 26. september til den 24. oktober 2019.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleTeater Katapult bryder omsorgssvigtets tabu med HVOR VAR DU, MOR?
Next articleTeaterchef Kasper Holten gæster KulturHave på dk4