Kom til kultursalon om psykisk vold på Warehouse9

AR PÅ SJÆLEN
AR PÅ SJÆLEN - KULTURSALON OM PSYKISK VOLD. Foto: Kassandra Production.

Den 28. september præsenterer Annika B. Lewis’ Kassandra Production AR PÅ SJÆLEN – Kultursalon om psykisk vold Warehouse9. Kultursalonen vil bestå af indslag med scenekunst og performance, hvor emnet psykisk vold bliver behandlet. Salonen fungerer som et kick-off arrangement, hvor forestillingen THE SOUL CATCHER præsenteres. 

THE SOUL CATCHER kan betragtes, som den mest personlige forestilling, som performancekompagniet Kassandra Production har produceret gennem sin levetid på over 20 år. Salonen er for alle og kan opleves helt gratis.

Dybt forstyrret teaterperformance

Forestillingen THE SOUL CATCHER har først premiere til januar næste år, men til denne kultursalon starter rejsen mod den endelige forestilling. Publikum får i samspil med performerne mulighed for at komme med input til forestillingen ved dette kick-off event, som salonen kan betragtes som. Med salonen håber Kassandra Productions på at kunne komme i dialog med publikum og åbne emnet om psykisk vold op sammen med en gruppe eksperter. 

THE SOUL CATCHER kan karakteriseres som en visuel, forførende og dybt forstyrret teaterperformance om manipulation, kontrol og magt. I forestillingen er der fokus på Narcissistisk Personlighedsforstyrrelse (NPD), der ofte er årsagen til psykisk vold i f.eks. parforhold. Hovedkunstneren bag forestillingen er performancekunstner Annika B. Lewis. Forestillingen baserer sig bl.a. på Lewis’ egne personlige oplevelser og erfaringer.

Hardcore emne åbnes op gennem performance og eksperter

Udover at kunne få indblik i forestillingen THE SOUL CATCHER vil kultursalonen AR PÅ SJÆLEN også præsentere forskellige oplægsholdere. Oplægsholderne vil være eksperter, der hjælper til at dykke ned i det dybt alvorlige emne. Kultursalonen bliver derved et miks af oplægsholdere, kunstneriske indslag og input fra publikum. 

Dramaturg Anne Hübertz, som har arbejdet med Kassandra Production og Annika B. Lewis gennem mange år, fortæller om tanken bag salonen: ”Vi tænker, at det er godt med et format, hvor det både er dybt alvorligt, men samtidig helt okay at tale om et tit tabubelagt emne på en uformel måde. Udover tre fagligt stærke oplægsholdere bliver der indslag af musik og skitser fra nogle af scenerne i THE SOUL CATCHER.” 

De forskellige eksperter og oplægsholdere til salonen vil være Isabella Wedendahl generalsekretær i Bryd Tavsheden. Wedendahl suppleres af kognitiv hjerneforsker og associate professor ved CBS Jon Wegener, og endeligt kan psykolog, terapeut og forfatter Christina Copty opleves.

”Det kan godt gå hen at blive ret hardcore til AR PÅ SJÆLEN”, siger Anne Hübertz og fortsætter: ”Det bliver ikke bare en salon med drinks, underholdning og hygge, men i stedet en slags levende oplysningskampagne med ret grumme historier fra oplægsholderne, der har offerhistorierne tæt inde på kroppen. Har man mod på det, er man til gengæld garanteret en både oplysende, personlig, intim og sanselig oplevelse.” 

Kassandra Productions Annika B. Lewis iscenesætter indslagene til AR PÅ SJÆLEN. På scenen kan man derudover opleve performerne Lisbeth Sonne Andersen, Erik Pold og Johan Svensson. 

Med både ekspertudtagelser, personlige erfaringer og kunstens virkemidler giver salonen et kompetent og fagligt indblik i psykisk vold og dens omfang, årsager og konsekvenser i dagens Danmark. 

AR PÅ SJÆLEN – Kultursalon om psykisk vold kan opleves lørdag den 28. september kl. 16-18 på Warehouse9. Arrangementet er gratis.

Previous articleTeater Jævn vil overbevise Hedensted Kommune om en fire-årig egnsteateraftale
Next articleMusikteatret inviterer til Beethoven, ballet og Sigurd Barret til Klassiske Dage