SWOP FESTIVAL, international dansefestival, børn og unge, Kill Your Darlings, dans, festival, Roskilde, Aaben Dans, egnsteater
FOTO: Kill Your Darlings ©Christian Glaus

Den 3.-7. maj afvikles SWOP FESTIVAL, en international dansefestival for børn og unge i Roskilde. Publikum kan her opleve danseforestillinger fra Danmark og resten af verden. Forestillingerne er kendetegnet af høj kunstnerisk kvalitet, der kommunikerer direkte med publikum. På festivalen kan man bl.a. opleve følgende forestillinger:

JIJ BENT’M! (DU ER DEN!)
‘Du er den!’ er en genfortolkning af den velkendte fangeleg, hvor der er fem dansere på scenen. I forestillingen ændrer reglerne sig hele tiden, for hvem er egentlig den, der fanger? Er der flere “fangere” på samme tid? Og hvem bestemmer reglerne? Publikum, som sidder rundt om scenen, bliver til sidst inviteret til at tage del i legen og komme med ind på scenen.

MAXI GOLF
Til SWOP FESTIVAL kan man også opleve minigolf i en utraditionel form, nemlig i en MAXI udgave. ‘Maxi Golf’ er en interaktiv kunstinstallation, hvor publikum vil møde genkendelige elementer fra minigolf, men i nye former og med nye typer af forhindringer. Det er minigolf med kroppen på en hjemmebygget forhindringsbane.

KILL YOUR DARLINGS
‘Kill Your Darlings’ er en 20 minutters danseforestilling med to dansere. De to dansere begynder hver især at optegne firkanter på jorden med et stykke kridt. En hinkerude tager form, mens musik spiller og dans og leg væves ind i gentagende sekvenser. Det hele bliver mere og mere fysisk udfordrerende, og til sidst forvandles dansernes bevægelser til en kaotisk jordomrejse.

SWOP FESTIVAL er arrangeret af Aaben Dans, der samtidig fejrer 10 års jubilæum som egnsteater i Roskilde. Festivalen er gratis, men der skal stadig bookes billet til de enkelte forestillinger. Du kan se hele programmet og finde billetter her.

Tidligere artikelNye tal fra Danmarks Statistik: Publikum vælger teatret til
Næste artikelDavid Bowie-filmen ‘Labyrinth’ omdannes til musical