Komisk cancer-monolog får Danmarkspremiere på Svalegangen

En Lille Smule Ubehag © Morten Fauerby

Den 26. marts 2019 er der Danmarkspremiere på forestillingen En Lille Smule Ubehag på Teatret Svalegangen. Stykket beskrives noget så skizofrent som en rystende komisk cancer-monolog og er skrevet af den amerikanske dramatiker Jeff Metcalf.

En Lille Smule Ubehag får den 55-årig professor Frank konstateret den hyppigste cancerform blandt mænd – prostatakræft. Skuespiller Holger Østergaard zapper ind i de følelsestilstande og karakterer, som Frank Fjordby møder på sin vej, da han med et bliver patientliggjort. Fra drænende bivirkninger, angstprovokerende venteværelser, til intime samtaler med læger, familien, døden og såmænd også Franks sammenbidte ringmuskel, der ikke vil åbne sig for videnskaben. Tag med på en gribende one-man mission, der kanaliserer frygten og sårbarheden, men som også er belagt med et tykt lag komisk guld, der vækker håbet. 

Prostatakræft er den mest udbredte cancerform blandt mænd i Danmark, og direktør og kunstnerisk chef for Teatret Svalegangen, Per Smedegaard, mener da også, at forestillingen rører ved en vigtig problematik blandt mænd.

”Vi taler ikke om sygdom, os mænd. Vi er programmeret til at være de stærke og tavse. Problemet er bare at det kan være livsfarligt, hvis man venter for længe. I En Lille Smule Ubehag følger vi en mands oplevelse med cancer, som kan hjælpe os til at tale om sygdom før det er for sent.”

En Lille Smule Ubehag spiller i perioden 23. marts – 13. april 2019 på Teatret Svalegangen i Aarhus. Mere information om forestillingen samt billetkøb kan findes her.

Previous articleNikolaj Stokholm er klar med nyt one-man show
Next articleSuccesmusicalen Lyset over Skagen skabes på ny