Kongerne af dansegulvet mødes i hit-musical

Den Skaldede Frisør - THE MUSICAL. Kreditering: Miklos Szabo
Den Skaldede Frisør - THE MUSICAL. Kreditering: Miklos Szabo

Balletstjernen Alban Lendorf og Danmarks ukronede musicalkonge Silas Holst skal danse og spille sammen i DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL.

Det er nu offentliggjort, at den tidligere internationale balletstjerne Alban Lendorf skal danse og spille sammen med Silas Holst i DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL, der får repremiere den 11. september 2022 i Scandic Falkoner. Musicalen indtager efterfølgende Musikhuset Aarhus fra den 28. oktober.

I DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL kan Alban Lendorf opleves i rollen som Alessandro og kommer dermed til at spille og danse sammen med Silas Holst, der har hovedrollen som Patrick. Alessandro og Patrick er gamle barndomsvenner, der møder hinanden igen til Patricks bryllup. Her slår det pludseligt gnister mellem de to, og Patrick kommer i tvivl om brylluppet.

“De to kommer virkelig til at slå gnister sammen”

Susanne Bier er den ene manuskriptforfatter samt executive producer på forestillingen. Hun udtaler om musicalens nye dansepar:

”Det er et forrygende match at sætte de to store og udtryksfulde dansestjerner over for hinanden. Alban Lendorf er virkelig spændende, en karismatisk danser af international klasse som jeg synes kan tilføje rollen som Alessandro noget virkelig interessant. Og overfor ham Silas Holst, førsteklasses danser, sanger og musicalstjerne, som har udviklet sig fantastisk meget – også som skuespiller de seneste år. De to kommer virkelig til at slå gnister sammen på scenen, og jeg glæder mig vildt meget til at se dem.

Alban Lendorf er beæret over muligheden og glæder sig også:

Den Skaldede Frisør - THE MUSICAL. Alban Lendorf. Foto: Miklos Szabo
Den Skaldede Frisør – THE MUSICAL. Alban Lendorf. Foto: Miklos Szabo

”Det bliver helt vildt spændende at danse med Silas. Jeg glæder mig sindssygt meget. Jeg har jo set ham i mange år, men ikke arbejdet sammen med ham. Jeg tror, der er mega fede muligheder koreografisk, og når vi skal danse sammen. Jeg har jo sneakpeaket på forestillingen, og det ser vildt fedt ud!” udtaler han.

Silas Holst er også begejstret for valget af Alban Lendorf:

”Alban er en af de fineste balletdansere, vi har herhjemme, og han er indbegrebet af en fuldstændig utrolig danser. Vi kommer fra meget forskellige dele af danseverdenen. Men hvis man kan mixe det sammen og finde koblingspunktet i det, så tror jeg, det bliver et helt sindssygt forløb. Jeg har altid kun set ham på teaterscenen og været kæmpe fan! Så jeg skal også lige lære at gå fra at være fan til at være kollega. Det skal lige lande i min mave,” slutter han.

Den Skaldede Frisør - THE MUSICAL. Alban Lendorf og Silas Holst. Foto: Miklos Szabo
Den Skaldede Frisør – THE MUSICAL. Alban Lendorf og Silas Holst. Foto: Miklos Szabo

Fra ballet til teater

Alban Lendorf har gjort stor international karriere og har været et af de hotteste navne på den internationale balletscene. Som 21-årig blev han solodanser på Den Kongelige Ballet, hvor han fik hovedroller i de største balletter. Albans internationale karriere startede hurtigt herefter, hvor han som 25-årig blev solodanser på American Ballet Theatre i New York. En knæskade satte en stopper for balletten i 2019, hvorefter han flyttede til Danmark og startede en karriere som skuespiller, hvor han har haft roller i filmene ”De Standhaftige” og den biografaktuelle ”Skyggen i mit øje”. I sommers havde Alban Lendorf en hovedrolle i Bellevue Teatrets forestilling ”Frk. Julie”.

Silas Holst har haft travlt i den seneste tid. Hele efteråret medvirkede han i Vild med dans på TV 2, hvor han sluttede med en flot andenplads i finalen sammen med sin dansepartner Lise Rønne. Og netop nu er han i fuld gang med prøverne til musicalen Kinky Boots på Det Ny Teater, hvor han skal spille dragqueenen Lola.

Foruden Alban Lendorf og Silas Holst medvirker et stjernecast, der bl.a. tæller Niels Olsen, Xenia Lach-Nielsen, Maria Lucia og Bodil Jørgensen samt Benjamin Boe Rasmussen, Frederikke Vedel, Nanna Rossen og mange flere.

DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL er baseret på Susanne Biers filmhit Den skaldede frisør fra 2012. Det er Susanne Bier selv, der er executive producer og har skrevet manuskriptet til musicalen sammen med sin faste manuskriptmakker Anders Thomas Jensen. Musikken til musicalen er skrevet af landets vel nok største sangskriverikon gennem de sidste 30 år, Thomas Helmig. Ved premieren i marts 2020 strøede anmelderne om sig med stjerner og modtog bl.a. fem stjerner fra Berlingske, Jyllands-Posten, BT, Folketidende og seks stjerner fra Aarhus Stiftstidende.

Du kan læse meget mere om forestillingen her.

Previous articleVendsyssel Teater præsenterer for første gang den russiske dramatiker Anton Tjekhov
Next articleTeater Katapult præsenterer DYNASTIET: På jagt med magteliten