Koreografikonkurrence fejrer 10 års jubilæum med stort danseshow

koreografikonkurrence, Dansehallerne, koreografikonkurrencen, jubilæum, 10 år, festshow
FOTO: Fra venstre Ann Crosset, Edhem Jesenkovic og Toniah Pedersen

De sidste 10 år er der hvert år i april blevet afholdt en koreografikonkurrence på Dansekapellet i Københavns Nordvest-kvarter. 10 års-jubilæet bliver fejret med stort festshow, hvor der udover konkurrencedeltagerne også vil være optrædener fra tidligere deltager.

Koreografikonkurrencen blev stiftet af Cher Geurtze, og udsprang af foreningen Dans i Nordvest. Foreningen blev grundlagt med det formål, at få børn og unge fra København NV til at interessere sig for dans:

“Da vi startede koreografikonkurrencen for 10 år siden så dansemiljøet helt anderledes ud […] Derfor begyndte vi dette initiativ, hvor vi opfordrede de unge koreografer til at mødes og arbejde på tværs af stilarter og få coaching af professionelle dansere og koreografer”, fortæller Geurtze.

Deltagerne i koreografikonkurrencen er unge mellem 13 og 23 år, der modtager coaching af professionelle koreografier, deltager i workshops undervejs, inden de viser deres koreografier for publikum og et professionelt dommerpanel.

I år får deltagerne coaching og sparring af de Reumert-nominerede Stephanie Thomasen og Mark Philip fra Uppercut Danseteater, og dommerpanelet består af tre garvede koreografer: Toniah Pedersen, Ann Crosset og Edhem Jesenkovic.

Koreografikonkurrencen bliver afholdt på Dansekapellet den 7. april, hvor der efterfølgende er livemusik med et syvmandsorkester til at holde festen kørende. Du kan læse mere og købe billetter her.

Previous article2017 var et rekordår for Det Kongelige Teater
Next articleForestilling tager udgangspunkt i Hitlers højre hånd