Kultmusical rykker ind på Det Ny Teater

Dance of the Vampires
Dance of the Vampires på Det Ny Teater er blandt de forestillinger, der er blevet aflyst på grund af Corona. Foto: PR

I januar 2020 indtager dansende og syngende vampyrer Det Ny Teater i København. Det gør de, fordi der er Skandinavienspremiere på kultmusicalen Dance of the Vampires, der på verdensplan er set af over 10 mio. publikummer. Rollelisten tæller blandt andet Peter Jorden, Jesper Asholt og Julie Steincke.

I Dance of the Vampires befinder vi os i en landsby i Transsylvanien. Professor Abronsius og hans unge og kejtede assistent Alfred ankommer for at opspore vampyrer. De bliver indlogeret hos kroværten Chagal. Hans uskyldsrene og naive datter Sarah får straks. Alfreds hjerte til at banke. Også den mystiske og karismatiske Grev von Krolock har kastet sin kærlighed på den unge varmblodige piges krop og sjæl og inviterer hende til bal på sit slot. Den fristelse kan Sarah ikke modstå, og snart befinder hun sig i grevens slot med skummel krypt og overdådig balsal. Kan professoren og Alfred redde hende, når nattens ekstase bryder løs og vampyrernes dans begynder?

Baseret på Polanski-kultfilm

Dance of the Vampires er baseret på den verdenskendte filminstruktør Roman Polanskis kultfilm The Fearless Vampire Killers fra 1967, der er en parodi på den klassiske vampyrfilm. Polanski instruerede selv verdenspremieren på musicalen i Wien i 1997, hvor den blev en stor succes. Siden har den været opført på 12 forskellige sprog, i bl.a. Frankrig, Tyskland, Østrig, Japan, Rusland, Belgien og Finland.

Et andet stort navn har stået bag musikken til musicalen – nemlig Jim Steinman. Gennem årene har Steinman stået bag en lang række af Meat Loafs hits, bl.a. albummet Bat out of Hell, der er et af verdens bedst sælgende albums nogensinde. Han har ligeledes produceret store hits for både Boyzone, Celine Dion og Bonnie Tyler. Sidstnævntes store hit, Total Eclipse of a Heart, er indgår tilmed i Dance of the Vampires.

Et rutineret cast er på plads

Det er lykkes at samle et erfarent cast af skuespillere og sangere til musicalen. I den centrale rolle som Grev von Krolock er Peter Jorde tilbage på Det Ny Teater for første gang i 10 år. Han har tidligere medvirket i en lang række teaterforestillinger og musicals som bl.a. The Sound of Music, The Phantom of The Opera og Beauty and the Beast. I øvrige roller bliver det muligt at opleve bl.a. Jesper Asholt, Charlotte Guldberg, Kim Halmmelsvang, Julie Steincke og Henrik Lund.

Dance of the Vampires får Skandinavienspremiere den 23. januar 2020 og spiller indtil den 19. april 2020. Billetter kan allerede nu købes lige her, ligesom det er muligt at læse meget mere om musicalen på Det Ny Teaters hjemmeside.

Previous articleFredericia Teater præsenterer musicalhits i nyt format
Next articleFredericia sender musicals til London og New York