Kundby-terroristen og skattesvindlere på Teater Katapults nye sæsonprogram

Teater Katapult
Pigen med bomberne spiller på Teater Katapult til november. Foto: Teater Katapult.

Terroristen fra Kundby og aktørerne i Danmarks største skattesvindlersag. Det er store, aktuelle emner, der har dannet inspiration for de nye forestillinger, der står på Teater Katapults program for sæsonen 2020/2021.

Blandt de mange tilbud, der netop er offentliggjort, er Pigen med bomberne. En forestilling, der med udgangspunkt i terrorsagen om den såkaldte Kundby-pige tager frygten for det trygge og velkendte under behandling.

Pigen med bomberne får premiere den 4. november, og er af den kontroversielle instruktør og dramatiker Tue Biering, der vandt Reumertprisen Årets Instruktør 2018.

Forestillingen handler om naboens datter. En pige som planlægger at bombe sin skole og et storcenter. Men det er ikke pigen, som er hovedpersonen – det er alle os andre der prøver at forstå hende og det, hun ville gøre.

Bedrageri og grådighed på programmet

I Teater Katapults egenproduktion i sæsonen INSIDEREN, der er på programmet den 10. april 2021, er det også en af historiens store sager, der har inspireret.

Manuskriptforfatteren Anna Skov tager afsæt i den store, aktuelle bedragerisag om uretmæssig udbetaling af udbytteskat, hvor alene den danske statskasse blev lænset for 12-13. mia. kr. af finansfolk rundt omkring i Europa. Med banker og advokater som centrale rådgivere og hjælpere for svindlerne.

Insideren
Insideren – på Teater Katapult

INSIDEREN handler om grådighed og bedrag. Den sætter ”ansigt” – og kommer ind bag frontallapperne – på en repræsentant for den finansielle sektor, der gradvist går længere og længere for at lænse statskasserne rundt omkring i Europa.

En rejse med 3D-lyd

Publikum skal under forestillingen sidde med høretelefoner på, og vil ved hjælp af 3D lyd (binaural lyd) opleve det hele som var de inde i insiderens hoved.

Med lyden som bærende element håber teatret, at publikum kan glide empatisk ind i hovedpersonens univers. Fra barn og ung til voksen – og føle sympati og antipati for denne mand.

Publikum bliver både jury i hans retssag, samt skatteborgere og journalister. Alt sammen noget, der etableres via et nærværende lydunivers sammen med Insideren på scenen.

Teater Katapult
Teater Katapult åbner sæsonen med Den sommer far blev homo. Foto: Teater Katapult

Teater Katapult begynder allerede sæsonen med forestillingen, DEN SOMMER FAR BLEV HOMO, ifølge programmet den 31. august 2020

Man bestille billetter og se det fulde program på Teater Katapults hjemmeside her.

 

Previous articleDramatikeren Julie Glargaard: Derfor er Googleren forbudt for børn
Next articleTeater Grobs kunsteriske leder stopper: Maja Ries tager over