Lørdag den 23. februar kommer det italienske kunstnerkollektiv AjaRiot forbi Holstebro og Odin Teatret med forestillingen D.A.K.I.N.I. Forestillingen har til formål at undersøge og bygge bro mellem temaet om kunstig intelligens og moderne feministteorier.

D.A.K.I.N.I handler om vores nære fremtid, hvor kunstig intelligens anvendes inden for stadigt flere områder, og hvilke konsekvenser dette kan have. Hvordan kan kunstig intelligens tjene feministisk teori og vores liv? Hvordan kan kvinder kontrollere den?

I forestillingen er planeten blevet ødelagt af en naturkatastrofe. Kvinderne er forsvundet og et mandligt oligarki, der har taget magten, skaber cyborger med kvindelige træk, beregnet til at kunne tilfredsstille oligarkiets medlemmer seksuelt og blive brugt til reproduktion og frembringelse af mandlige fostre. En af de sidste cyborger, som bliver lavet, får ved en fejltagelse en systembakterie, som gør, at hun beholder den lagrede datamængde fra de sidste 15 år. Hun kan ikke genkende sig selv i den nye krop og begynder at stille sig spørgsmål: Hvem er jeg? Hvad er jeg?

Herfra går hun både på undersøgelse i kvindens historie, navngiver sig selv og samler en hel hær af allierede kvinder, som skal overvinde mændenes magt. I sidste ende må kvinderne dog spørge sig selv, om de blot gentager mændenes handlinger.

D.A.K.I.N.I kan opleves 23. februar kl. 21 på Odin Teatret. Mere info om forestillingen kan findes her.

Tidligere artikel21 pornographies vises i Dansehallerne
Næste artikelDiktatoren tager en afstikker til Aalborg i maj