Se filmoptagelsen af operaen LA VOIX HUMAINE

LA VOIX HUMAINE
Foto: Skovdal Nordic

Den Fynske Opera havde planlagt premiere på Frances Poulencs opera LA VOIX HUMAINE den 12. marts men måtte, som så mange andre, aflyse og gentænke formatet. Derfra begyndte arbejdet med en professionel filmoptagelse af hele forestillingen. Produktionen er nu blevet færdig og kan opleves hjemme foran skærmen – ganske gratis – her frem til den 14. april 2021.

“Vi er så glade og priviligerede, at vi har mulighed for at vise jer dette værk trods aflysning! Vi har fået lyd- og videoeksperter til at skildre iscenesættelsen og musikken så godt som muligt, og selvom vi ville ønske, vi kunne vise den live, så er dette en skøn løsning for både kunstnere og, forhåbentlig, publikum. God fornøjelse!” siger kunstnerisk leder Ida Fogh Kiberg.

LA VOIX HUMAINE
Foto: Skovdal Nordic

Den menneskelige stemme

‘La Voix Humaine’ betyder på dansk ‘Den Menneskelige Stemme’ og er en særlig opera, idet den spilles som monolog kun for sopran over én enkel akt.

I operaen fører kvinden Elle en telefonsamtale med sin elskede, der viser sig at blive deres sidste, da han forlader hende til fordel for en anden kvinde. I samtalen forsøger Elle at gøre alt for at vinde ham tilbage. Hun gennemlever alle følelsesregistre, lige fra fortvivlelse, desperation og vrede til nostalgi og lykkefølelse, til en panisk besættelse og trusler om at begå selvmord.

Rollen spilles af den dansk-svenske sopran Anna Carina Sundstedt og synges på originalsproget fransk. Operaen er komponeret af Francois Poulenc i 1958, og opsætningen på Den Fynske Opera instrueres af Freja Friberg Lyme.

Se filmoptagelsen af LA VOIX HUMAINE på dette link.

 

Previous articleTeam Teatret livestreamer ungdomsforestilling
Next articleMusicalen SHE LOVES YOU får dansk verdenspremiere næste år