Lad fantasien få frit løb til teaterfestivalen COTYA

COTYA
Man kan bl.a. opleve Himmel til teaterfestivalen COTYA. Foto: Pressefoto.

Fra torsdag den 26. september bliver Refshaleøen fyldt med gratis teaterforestillinger til COTYA – Københavns Teaterfestival for Børn og Unge. Her er Teaterøen og 11 kompagnier gået sammen om at skabe en ny festival med teater for børn og unge.

I løbet af festivalen kan publikum opleve alt fra nyfortolkninger af gamle klassikere, som Pinocchio og Fyrtøjet til nye forestillinger, der specifikt henvender sig til børn og unge. De unge kan bl.a. opleve Bustin Jieber har brug for en pause, der handler om at tage en pause fra præstationskulturen. For de lidt yngre børn opføres Cirkus inHabitus – en forestilling i habit, hvor en mand trækker forskellige karakterer op af sin lomme og vække dem til live. Publikum kan også lade sig drage af en ordløs forestilling om at forlige sig med sine skyggesider i forestillingen Skyggen. De mindste kan opleve den drabelige historie om slangehovedet Medusa i Den grusomme historie om Medusas hoved, der handler om den græske gud Zeus, den forstenede virkning af gorgonen Medusa og den magiske kraft i Hermes’ bevingede sko. Der er noget for alle aldre i løbet af festivalens fire dage.

Ud over teaterforestillinger er der kunst, musik, mad og godt selskab.

”Hack the Theatre”

Under festivalen er det muligt at tilmelde sig programmet ”Hack the Theatre”, der er et seminar i samarbejde med Teatercentrum. Konceptet handler om at få børn og unge i teatret gennem samskabelse, co-kuratering og feedback mellem børn, unge, scenekunstnere, lærere, pædagoger og teaterformidlere. Målet er at engagere børn og unge og give dem mulighed for at give feedback direkte til dem, som skaber og formidler teatret.

På den måde ønsker Teatercentrum og COTYA, at børn og unge skal være med til at hacke teatret, være med til at bryde rammerne og sætte dagsordenen for fremtidens teater for børn og unge.

COTYA – Københavns Teaterfestival for Børn og Unge løber fra torsdag den 26. september til søndag den 29. septemberTeaterøen i København. Der er gratis adgang til alle forestillinger.

Læs mere om festivalen og bestil billetter her.

Previous articleSe tilbage på Frida Kahlos liv med et anderledes blik
Next articleKom til genopsætning af succesfuld site-specifik kropskritik