Lær helt ukendte sider af H.C. Andersen at kende på Teater Katapult

KÆRLIG HILSEN H.C. ANDERSEN
Oplev Lars Bom som H.C. Andersen og lær helt ukendte sider af forfatteren at kende i KÆRLIG HILSEN H.C. ANDERSEN. Foto: Gitte Gammelgaard.

Den 10. oktober kan publikum blive klogere på helt ukendte sider af den verdenskendte forfatter H.C. Andersen, når gæstespillet KÆRLIG HILSEN H. C. ANDERSEN af Scensucht lægger vejen forbi Teater Katapult.

KÆRLIG HILSEN H.C. ANDERSEN er en forestilling om kunst, identitet og længsel. Et musikdramatisk og intimt portræt af en forfatter, vi troede, vi kendte. KÆRLIG HILSEN H.C. ANDERSEN er historien om forfatteren, som den ikke er blevet fortalt før, fordi alle ordene i forestillingen er hans egne; fra digte, breve, dagbøger, romaner, optegnelsesbøger og eventyr.

H.C. Andersen trak vejret gennem sin fjerpen og omsatte alt i sit liv til kunst og omvendt. Men under hans kærlighedsaffære til både digtningen og nomadelivet lå ensomheden og en længsel efter rødder og ægte kærlighed som et fundamentalt spor.

Forestillingen er et vidnesbyrd om en væsentlig kommunikationsform, der er gået tabt – nemlig brevskrivningen. Hvad sker der med vores fælles historie i den digitale tidsalder, når papiret er tomt og håndskriften glemt? Det søger forestillingen svar på. Den anderledes rejse på scenen inviterer desuden publikum med på udforskning af teatrets virkemidler.

Et personligt projekt

Skuespiller Lars Bom er både dramatiker bag, instruktør på og skuespiller i KÆRLIG HILSEN H.C. ANDERSEN. Her optræder han som forfatteren i selskab med tre musikere i en crossover-forestilling, der ligger i et krydsfelt mellem musik, tekst og maskearbejde.

Forestillingen er et personligt projekt for Lars Bom og hans hustru Eva Malling, da de sammen har kompagniet Scensucht, der står bag KÆRLIG HILSEN H.C. ANDERSEN. Ud over at være manuskriptforfatter har Lars Bom instrueret forestillingen med Moqi Simon Trolin på sidelinjen og spiller samtidig hovedrollen. Imens er hans kone Eva Malling på kontrabas sammen med Nicholas Kingo på keyboard og harmonika og Benita Haastrup på trommer, og de udgør H.C. Andersens ”backinggruppe” af musikere live på scenen.

Efter forestillingen kan man møde Lars Bom og deltage i en gratis artist talk.

KÆRLIG HILSEN H.C. ANDERSEN kan opleves på Teater Katapult ved Godsbanen i Aarhus den 10. oktober.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleDyk ned i en underjordisk bunker og oplev A Night at the End of the World
Next articleSpilleperioden på Klokkeren fra Notre Dame forlænges igen-igen