Lars von Trier åbner porten til ‘Riget’ på Det Kongelige Teater

Riget, Lars von Trier, Det Kongelige Teater, teaterstykke, tv-serie
FOTO: Kirsten Olesen ©Det Kongelige Teater

Lars von Triers tv-serie Riget tog danskerne med storm, da den fik premiere i 1994, og serien løb bl.a. med fire Bodilpriser og seks Robertpriser. Den populære komedie-gyser bliver nu overført til teaterscenen, når Riget hjemsøger Det Kongelige Teaters Store Scene fra den 20. april.

Handlingen udspiller sig på Rigshospitalet, hvor vi bl.a. møder den administrerende overlæge Moesgaard, den svenske overlæge Stig Helmer og flere af hospitalets patienter. Siden Hospitalet blev bygget, har lægerne gennem videnskab forsøgt at gøre op med overtro, men der begynder at ske mystiske og uforklarlige ting. Den spirituelle patient Fru Dusse hører lyden af en grædende pige i Rigets elevatorskakt, om natten stopper en spøgelsesambulance ved hospitalets indgang og forsvinder igen, og en ung læges foster udvikler sig alt for hurtigt.

Manuskriptet er skrevet af Niels Vørsel, og på rollelisten kan bl.a. opleves Kirsten Olesen som Fru Drusse, Thomas W. Gabrielsson som Helmer og Jens Jørn Spottag som Moesgaard. Riget er instrueret af Nicolei Faber og spiller til og med den 8. juni. Du kan læse mere og købe billetter her.

Previous articleSKAM vender tilbage i efteråret
Next articleDivaer indtager scenen med burlesque og kabaret