Lauritzenprisen

Netop i år føles det endnu mere vigtigt at hylde kunsten og kulturen. Lauritzen Fonden, der står bag uddelingen af Danmarks ældste skuespilpris, Lauritzen-prisen, har besluttet at rykke dette års prisuddeling til den 6. december 2020, for at være helt sikre på at årets prismodtagere og deres gæster kan være fysisk tilstede, når de skal hyldes.

Den seneste tid har vist os, at fællesskaber, og dét at mødes om oplevelser, har en kæmpe betydning for os alle. Lauritzen-prisen hylder årligt de personer, der både bagved og foran kameraerne og scenetæpperne ude i landet knokler for at gøre kunstneriske visioner til virkelighed, så vi andre kan lade os begejstre, underholde og overraskes.

For at være helt sikre på, at dette års prismodtagere og deres gæster kan være tilstede fysisk i salen, når de skal hyldes, har Lauritzen Fonden, der står bag uddelingen af Lauritzen-prisen, besluttet at rykke prisuddelingen til den 6. december 2020.

Udover priser til hhv. en kvindelig og en mandlig skuespiller, uddeles der fem andre priser på dagen: Lauritzen Fondens Visionspris, Lauritzen Fondens Børne- og ungepris, Lauritzen Fondens Backstage-pris, Lauritzen Fondens Wauw-pris og Lauritzen Fondens Believe in you-pris. Relevant presse vil blive inviteret til at overvære prisuddelingen, der finder sted på Folketeatret i København. 

Om Lauritzen-prisen

Lauritzen-prisen er en pris, der går på tværs af scenekunsten, film og tv-dramatik. Den tildeles hvert år en mandlig og en kvindelig skuespiller, der har markeret sig med unikke skuespillerpræstationer enten på teatret, på film, i radiodrama eller tv-serier. Prisen har markeret sig som én af de absolut største skuespilpriser i Danmark og består af 250.000 skattefri kroner, der årligt gives til en mandlig og en kvindelig skuespiller.

Henkel-prisen blev oprindeligt indstiftet i 1965, men er siden 1993 kaldt Lauritzen-prisen og blevet markeret ved et årligt prisarrangement, der i de seneste år er foregået på Folketeatret i København. Sidste år gik Lauritzen-prisen til Maria Rossing og Preben Kristensen.

Tidligere modtagere af Henkel-prisen og Lauritzen-prisen tæller prominente navne som Thure Lindhardt, Søren Malling, Sidse Babett Knudsen, Mads Mikkelsen, Ole Thestrup, Ulf Pilgaard, Nikolaj Lie Kaas, Danica Curcic, Jesper Langberg, Paprika Steen, Nicolas Bro, Trine Dyrholm, Søren Sætter-Lassen, Sofie Gråbøl, Malene Schwartz, Lisbeth Dahl, Lene Maria Christensen, Susse Wold, Ulla Henningsen, Kirsten Lehfeldt, Bodil Udsen, Ghita Nørby og ikke mindst Bodil Kjer, som var den allerførste modtager af Henkel-prisen i 1965.

Lauritzen-prisen er skænket af Lauritzen Fonden – en erhvervsdrivende fond, der ud over at være moderselskab til J. Lauritzen A/S og DFDS A/S, hvert år uddeler omkring 40 millioner kr. rettet mod sociale, kulturelle, uddannelsesmæssige og maritime indsatser.

Fonden har rødder i det maritime, men det sociale og humanitære ansvar har altid været i fokus ved siden af forretningen. I dag arbejder Fonden målrettet med tiltag, der har til formål at understøtte udsatte børn og unges muligheder for at blive aktive og inkluderede samfundsborgere i Danmark.

Læs mere om Lauritzenprisen her