Leg med, når hvid støj indtager Aarhus Teater med [pAp]-[kAs]

papkas
hvid støj indtager Aarhus Teater med [pAp]-[kAs]. Foto: PR Foto.

I december går en drøm i opfyldelse, når hvid støj produktionen rykker ind på Aarhus Teater med den legende babyforestilling [pAp]-[kAs]. Det er historien om et lille turnéteaters ambition om at nyskabe teater for vores yngste verdensborgere i ét af landets største teaterhuse. Forestillingen bliver en fest for de yngstes sanser og for de voksne en genopdagelse af legens fantasifulde skaberkraft.

Leg på bedste børnelogiske manér

I [pAp]-[kAs] er papkasser ikke kun papkasser. Det er Anna og Kaspers kropslige leg, der skaber og transformerer papkasselandskaber til vands, til lands og i luften. Anna og Kasper bygger sig selv og hinanden. De skaber papkasseuniverser, som publikum oplever og forstår igennem legens undersøgelse, afprøvning og skaben. Ét øjeblik roer de nynnende afsted i bølgegang. I næste nu vokser en frodig skov af træer frem på bedste børnelogiske manér.

Kun fantasien sætter grænser for, hvor legen kan bevæge sig hen. [pAp]-[kAs] tilbyder de mindste en kvalitetsoplevelse, der stimulerer hele sanseapparatet og minder om legens mange kvaliteter. Det understøttes af nykomponeret musik og spillernes nærværende kontakt til publikum.

Et lille teater med store ambitioner

Aarhusianske hvid støj produktionen, der har eksisteret siden 2009, er et turnerende børne-og ungdomsteater uden egen scene. Men selvom man er et lille teater, kan man godt have store ambitioner, og det har hvid støjs kunstneriske leder Charlotte Ladefoged. Drømmen om at spille på den aarhusianske landsdelsscene er ikke ny, men har eksisteret hos det lille teater i mange år, og efter hårdt arbejde er det endelig lykkedes:

”Det er utrolig dejligt for hvid støj at få muligheden for at møde nye børn og deres forældre i regi af Aarhus Teater, for vi laver jo teater for, at det bliver set af dem, det er skabt til – nemlig børnene. Og det, at Aarhus Teater har åbnet dørene for os, betyder, at flere børn kan få glæde af det teater, vi laver. Det er vi da stolte af og glade for, at det lykkedes”, fortæller Charlotte Ladefoged.

[pAp]-[kAs] kan opleves på ”Stiklingen” Aarhus Teater fra den 3. til den 14. december.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleSort/Hvid overtager Teater Momentum i 20/21
Next articleRejs ind i Michael Strunges digte på Teatret ved Sorte Hest i VÆBNET MED VINGER